Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012


Η ΔΗΜΑΡ είπε όχι σε φόρουμ διαλόγου με το ΠαΣοΚ για την Κεντροαριστερά
Παραιτήθηκε ο Ν. Μπίστης από υπεύθυνος διεύρυνσης του κόμματος
Η ΔΗΜΑΡ είπε όχι σε φόρουμ διαλόγου με το ΠαΣοΚ για την Κεντροαριστερά
Οι κ.κ. Μπίστης και Μανιάτης σε πρόσφατη συζήτηση για τη Σοσιαλδημοκρατία
Εσωκομματικές ρωγμές προκαλεί στο κόμμα του κ. Φ. Κουβέλη η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, να απορρίψει την πρόταση για δημιουργία Φόρουμ Διαλόγου για την Κεντροαριστερά, το οποίο θα είχε σταθερή λειτουργία και επρόκειτο να είναι ανοιχτό σε συμμετοχές κομμάτων. Ηδη, ο κ. Ν. Μπίστης, ο οποίος ήταν υπέυθυνος του κόμματος για τη διεύρυνση υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε.Ε.) της ΔΗΜΑΡ το μεσημέρι της Τρίτης (18.12.2012) επικράτησε η άποψη ότι είναι άλλο να υπάρχει γενικά διάλογος με προσωπικότητες και πολιτικές κινήσεις για την ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού και άλλο η κοινή συμμετοχή σε ένα φόρουμ που να έχει σταθερό  χαρακτήρα επικοινωνίας.

Ουσιαστικά υπήρξε  ισχυρή αμφισβήτηση, εντός της Αγ. Κωνσταντίνου, για το θέμα της συμμετοχής της σε ένα μόνιμο φόρουμ διαλόγου με το ΠΑΣΟΚ, κάτι που βάρυνε για να υπάρξει αρνητική απόφαση για το Φόρουμ.

Η ίδρυση  Φόρουμ  Διαλόγου και Συνεργασίας των δυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού , της Σοσιαλδημοκρατίας και της Πολιτικής Οικολογίας είχε αποφασιστεί σε εκδήλωση την οποία είχαν οργανώσει προ καιρού οι κινήσεις πολιτών «Κοινωνικός Σύνδεσμος», «Μπροστά», «Νέοι Μεταρρυθμιστές», «Π80», «Πολιτεία 2012» και «Πρωτοβουλία Β».

Στη δημόσια εκδήλωση διαλόγου είχαν κάνει παρέμβαση, με εισηγήσεις τους, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Μανιάτης και ο κ. Νίκος Μπίστης από τη ΔΗΜΑΡ. Μάλιστα, ο κ. Μπίστης είχε εκφράσει την άποψη ότι  στο χώρο διαλόγου που θα ανοίξει όλα τα μεγάλα κυρίως προγραμματικού χαρακτήρα ζητήματα πρέπει να δοθεί μια σταθερή αφετηρία συντονισμένης συζήτησης και θα διερευνηθούν σε βάθος οι δυνατότητες όσμωσης.

Η απόρριψη της πρότασης από την Εκτελεστική Επιτροπή - κι ενώ η εισήγηση των κ.κ. Μπίστη και του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Θ. Μαργαρίτη ήταν σε θετική κατεύθυνση, με οριοθετήσεις για τη συμμετοχή στο Φόρουμ- προκάλεσε την αντίδραση του κ. Μπίστη. 

Μετά τις εξελίξεις αυτές, σε δήλωσή του ο κ. Μπίστης επεσήμανε τα εξής: «Μετά την απόρριψη από μέρους της ΕΕ της ΔΗΜΑΡ της πρότασης για συμμετοχή του κόμματος στο υπό ίδρυση Φόρουμ  Διαλόγου και Συνεργασίας των δυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της Σοσιαλδημοκρατίας και της Πολιτικής Οικολογίας, υπέβαλα την παραίτηση μου από την θέση του υπεύθυνου Διεύρυνσης της ΔΗΜΑΡ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...