Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

«Η εργασιακή εφεδρεία δεν πρέπει να υπάρξει»
20/8/2012 ,real.gr


Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη επανέλαβε την κατηγορηματική αντίθεσή του στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «η εργασιακή εφεδρεία δεν πρέπει να υπάρξει» και πρόσθεσε πως «η εργασιακή εφεδρεία όταν στο πρόσφατο παρελθόν εφαρμόστηκε, αποδείχθηκε ότι δεν επέφερε δημοσιονομικό όφελος, δημιούργησε προβλήματα στελέχωσης και ορθά καταγράφηκε ως φιάσκο».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κουβέλη:

«Η Διοικητική Μεταρρύθμιση είναι αναγκαία. Η χώρα χρειάζεται Δημόσια Διοίκηση λειτουργική, αποτελεσματική και αποδοτική. Αυτό θα επιτευχθεί με συστηματική και αντικειμενική αξιολόγηση των δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και του προσωπικού τους.

«Η εργασιακή εφεδρεία, όταν στο πρόσφατο παρελθόν εφαρμόστηκε, αποδείχθηκε ότι δεν επέφερε δημοσιονομικό όφελος, δημιούργησε προβλήματα στελέχωσης και ορθά καταγράφηκε ως φιάσκο. Το τυχόν πλεονάζον προσωπικό μπορεί να απορροφηθεί με μετατάξεις ή και με συνταξιοδοτική ωρίμανση.

«Η αντιμετώπιση του προσωπικού στις περιπτώσεις συγχωνεύσεων οργανισμών πρέπει να γίνει με απόλυτο σεβασμό των συνταγματικών εγγυήσεων και της νομολογίας των ελληνικών δικαστηρίων. Η εργασιακή εφεδρεία δεν πρέπει να υπάρξει».

Σύμφωνος και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο κ. Μανιτάκης ταυτίζεται με τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης για την εργασιακή εφεδρεία. Οι συνεργάτες του υπουργού πρόσθεταν ότι η διοικητική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να πετύχει όταν διεξάγεται υπό τον φόβο απόλυσης των δημοσίων υπαλλήλων. Ο κ. Κουβέλης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον κ. Μανιτάκη είχε τονίσει ότι «η εργασιακή εφεδρεία δεν πρέπει να υπάρξει» επισημαίνοντας πως «η εργασιακή εφεδρεία όταν στο πρόσφατο παρελθόν εφαρμόστηκε, αποδείχθηκε ότι δεν επέφερε δημοσιονομικό όφελος, δημιούργησε προβλήματα στελέχωσης και ορθά καταγράφηκε ως φιάσκο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...