Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012


Ο Φώτης Κουβέλης παίρνει αποστάσεις από τον Ευάγγελο Βενιζέλο

03.08.2012 , iefimerida.gr

Διαφοροποιείται πλήρως ο Φώτης Κουβέλης από τις επιθετικές δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος προσπαθεί να «φορτώσει» στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά την απόφαση για τα νέα μέτρα. Μιλώντας χθες στους βουλευτές του κόμματός του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε ότι «θα ήταν πολύ εύκολο να επιλέξουμε τον καταγγελτικό λόγο για όσα δεν έχουμε απόλυτη ταύτιση».
Με τη φράση αυτή ο κ. Κουβέλης διατηρεί αποστάσεις από τον δεύτερο εταίρο της κυβερνητικής συμμαχίας και προαναγγέλλει ότι η ΔΗΜΑΡ θα κινηθεί με συνέπεια και χαμηλούς τόνους το επόμενο διάστημα. Σε όλες τις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απέφυγε να εκφράσει δημόσια τις διαφωνίες του και δεν συγκρούστηκε με τον Γιάννη Στουρνάρα εκτιμώντας ότι η στήριξη της κυβέρνησης εν μέσω κρίσης απαιτεί μετριοπάθεια και συμβιβασμούς.
Για τον κ. Κουβέλη είναι σημαντικό ότι η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στον κυβερνητικό συνασπισμό και η στήριξη των κυβερνητικών αποφάσεων δεν προκαλεί, όπως στο ΠΑΣΟΚ, εντάσεις και αναταραχή. Ορισμένοι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δεν έκρυψαν τις επιφυλάξεις τους για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, στη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά έδειξαν να πείθονται από τις προεδρικές διαβεβαιώσεις ότι «θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να μην είναι άδικα τα μέτρα».
Πράγματι, ο κ. Κουβέλης υποσχέθηκε χθες ότι δεν θα πληγούν οι αγρότες, δεν θα κοπούν τα δώρα στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, δεν θα μειωθεί το ΕΚΑΣ και θα προστατευθούν οι μικρές και μεσαίες συντάξεις.
Παράλλαλα, διαβεβαίωσε τους βουλευτές του κόμματός του ότι κεντρικός στόχος της ΔΗΜΑΡ παραμένει να επισπευσθούν οι μεταρρυθμίσεις που θα βοηθήσουν στην επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας ώστε να διασφαλιστεί η ρευστότητα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
Στη συζήτηση που ακολούθησε πολλοί βουλευτές επεσήμαναν την ανάγκη τα μέτρα να συνοδεύονται με πρωτοβουλίες που θα αποτρέψουν ένα νέο Μνημόνιο. Πιο σοβαρές επιφυλάξεις εξέφρασε ο «πασοκογενής» βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης ο οποίος υπενθύμισε ότι στην προγραμματική κυβερνητική συμφωνία υπήρχε όρος να μη περικοπούν οι μισθοί και οι συντάξεις, γεγονός που δεν συνάδει με την προχθεσινή συμφωνία των πολιτικών αρχηγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...