Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Τανγκό


Εντελώς σκηνοθετημένη, πέτσινη και βολική η κομματική αντιπαλότητα των επερχόμενων εκλογών. Της Κεντροδεξιάς και της Κεντροαριστεράς ή Αριστεράς δηλαδή. Ανάμεσα στον Τσίπρα και τον Σαμαρά. Εχουμε και λέμε. Οχι τίποτε άλλο αλλά για να μην μας περνάνε καρπαζοεισπράκτορες και χαϊβάνια. Γιατί όλα, μα όλα αυτά, προέρχονται από τα παρασκήνια τα επικοινωνιακά. Η ελληνική Πολιτική, ακόμα και τώρα σε ώρες καταστροφής, έχει μεταβληθεί σε διαφημιστική καμπάνια απορρυπαντικών και κινητών τηλεφωνικών εταιρειών.

Βολικό και για τις προσωπικές φιλοδοξίες του Αντώνη Σαμαρά, άκρως ωφέλιμο το μέτωπο της κεντροδεξιάς. Ετσι και μέχρι το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών, θα καταφέρει να συγκεντρώσει κάτω από την δική του ηγεσία όλα τα διαμερίσματα της δεξιάς πολυκατοικίας. Τουλάχιστον για ένα μήνα ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της ΝΔ. Ποιος το περίμενε δηλαδή, ο προχτεσινός «προδότης», ο χτεσινός μεγάλος ηττημένος των εκλογών της 6ης Μαΐου, με το χειρότερο και ανήκουστο ποσοστό του 18, 8% να αναγορευτεί σε απόλυτο της δεξιάς παράταξης, αρχηγό!

Βολικό για τις δικές της προσωπικές φιλοδοξίες, η επαναφορά της Ντόρας σττο μαντρί της ΝΔ. Γιατί κάτω από το σημερινό σκηνικό των νέων συνθηκών, το δικό της κόμμα θα συνθλίβει από τις μυλόπετρες του νέου δικομματισμού. Κάλλιο σου λέει με τον «προδότη» Αντώνη, παρά με μια «Δημοκρατική Συμμαχία» που στην επερχόμενη Βουλή δεν μπαίνει. Ετσι ως δια μαγείας, εξαφανίστηκαν όλες οι μεγάλες - όπως η ίδια έλεγε επί δύο χρόνια - διαφορές στην πολιτική τους πορεία. Είπαμε. Μπροστά στον φιλοτομαρισμό, οι αρχές καταλήγουν στις χωματερές.

Το ίδιο βολικό για τους ίδιους λόγους με την Ντόρα και μια ενδεχόμενη και πιθανή επιστροφή του Γιώργου Καρατζαφέρη στην αγκαλιά της παλιάς αγαπημένης με την οποία για το διαζύγιο είχε πλακωθεί με άγρια ξεφωνητά. Αφού πρώτα ξεκατινιάστικαν εντελώς νεοελληνικά τώρα αγάπες, λουλούδια, φιλάκια. Για την παράταξη γαμώτο, για τα δικά μας τα παιδιά. Ετσι χέρι χέρι με τον Αντώνη στην Βουλή ο Γιώργος θα επιστρέψει.

Ομως βολικό το σκηνικό και για τον Τσίπρα τον Αριστερό.

Γιατί, πρώτον, ο Σαμαράς τον έχρισε προνομιακό του αντίπαλο, βγάζοντας από το κάδρο το συρρικνωμένο και ανυπόληπτο ΠαΣοΚ. Για τον χορό θέλει δύο το τανγκό των εκλογών.

Γιατί δεύτερο θα καταφέρει έτσι να αφομοιώσει και να συσπειρώσει πλήθος ψηφοφόρων από την ΔΗΜ.ΑΡ, το ΚΚΕ αλλά και το παλιό ΠαΣοΚ.

Γιατί τρίτο θα αναγορευτεί είτε πρώτο είτε στην χειρότερη περίπτωση το δεύτερο κόμμα της ελληνικής Βουλής.

Και γιατί, τέλος, εκεί που ούτε ο ίδιος περίμενε τέτοια ανατροπή, μέσα σε δύο μήνες από το τέσσερα και κάτι τοις εκατό, θα σκαρφαλώσει στο κάδρο των δύο μεγάλων αρχηγών. Ούτε στα καλύτερά του όνειρα, ούτε ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας σε επική υπέρ - παραγωγή του Χόλιγουντ.

Οσο για εμάς, εδώ είναι το ψητό. Παιδιά μην τρελένεστε, μην σας παραπλανούν και μην σας αποπροσανατολίζουν τα ηχηρά και παχειά λόγια των δύο αρχηγών. Εδώ είμαι και εδώ είσαι. Θα με θυμηθείτε. Οσο ο Ανδρέας έφυγε από το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ άλλο τόσο θα την κοπανήσει ο Τσίπρας από Ευρώπη και το Ευρώ. Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο μαζί το ίδιο πρόσωπο το συστημικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...