Πέμπτη 31 Μαΐου 2012


«ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Ευρωπαϊκή εγγύηση των ελληνικών καταθέσεων ζητά η ΔΗΜΑΡ

Ο Φώτης Κουβέλης ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα προωθήσει ο ίδιος την εγγύηση από την ΕΕ των ελληνικών καταθέσεων μέχρι του νόμιμου ορίου, ώστε να ανακοπεί η εκροή κεφαλαίων
Από ethnos.gr

Ευρωπαϊκή εγγύηση των ελληνικών καταθέσεων ζητά η ΔΗΜΑΡ
Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ της Αιτωλοακαρνανίας (στο πλαίσιο περιοδείας) ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφέρθηκε στο θέμα της προστασίας των καταθέσεων, προαναγγέλλοντας ότι θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία στο πλαίσιο των επαφών που θα πραγματοποιήσει στις αρχές της εβδομάδας με ευρωπαίους αξιωματούχους. Η δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ έχει ως εξής:
«Οι Ελληνες καταθέτες, στην πλειονότητά τους μικρομεσαίοι, υφίστανται ένα πρωτοφανή πόλεμο νεύρων και γίνονται αποδέκτες υποβολιμαίων σχολίων, φημών η και σεναρίων, περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Το αποτέλεσμα είναι η φυγή κεφαλαίων από τη χώρα, ο κλονισμός της εμπιστοσύνης και η δοκιμασία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
Αποτελεί στοιχειώδη εκδήλωση κοινοτικής αλληλεγγύης προς τους Έλληνες η Ευρωπαϊκή Εγγύηση των καταθέσεών τους, στο ύψος που ορίζει και ο Ελληνικός νόμος.
Στο πλαίσιο των επαφών που θα έχω στις αρχές της εβδομάδας με Ευρωπαίους αξιωματούχους θα θέσω ως διεκδίκηση άμεσης και επείγουσας προτεραιότητας την εξασφάλιση, το ταχύτερο δυνατό, αυτής της Εγγύησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...