Τετάρτη 30 Μαΐου 2012


Θα κάνουμε το παν για προοδευτική κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου, επανέλαβε ο Φ.Κουβέλης

Ο Φώτης Κουβέλης έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι η χώρα δεν πρέπει να οδηγηθεί και σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση
Ο Φώτης Κουβέλης έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι η χώρα δεν πρέπει να οδηγηθεί και σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Ναύπλιο
Τη δέσμευσή του ότι η Δημοκρατική Αριστερά θα κάνει το παν για τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης έδωσε ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος επισκέπτεται νομούς της Πελοποννήσου.

Από το Ναύπλιο, πρώτο σταθμό της περιοδείας του, τόνισε ότι οι καιροί επιβάλλουν σε όλους σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

«Η Ελλάδα δεν θα μείνει ακυβέρνητη» επανέλαβε και μίλησε για την ανάγκη ενός σχεδίου άμεσης διακυβέρνησης.

Ξεκαθάρισε δε ότι η ΔΗΜΑΡ εφόσον συμμετάσχει σε κυβερνητικό σχήμα θα ζητήσει γραπτές δεσμεύσεις για την αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, εξασφαλίζοντας την παραμονή στο ευρώ και τη σταθεροποίηση της οικονομίας, την ανακούφιση των μισθωτών και συνταξιούχων και τις αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στο Κράτος, το πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς.

Καταλόγισε ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ για την δεύτερη εκλογική αναμέτρηση και σημείωσε ότι «η χώρα δεν πρέπει να ξαναπάει σε εκλογές, δεν αντέχει».

Τόνισε πως χρειάζεται πάγωμα όλων των μνημονιακών νόμων, αλλά σε καμία περίπτωση μονομερής καταγγελία του μνημονίου, γιατί «ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή είναι καταστροφικό για τον τόπο και θα οδηγήσει σε οικονομική και πολιτική απομόνωση».

Τόνισε ότι χρειάζεται ριζική τομή στο φορολογικό σύστημα, δημιουργία περιουσιολογίου, αναδιάρθρωση των φορέων του Δημοσίου, διατηρώντας το κράτος τους φορείς που διαχειρίζονται δημόσια αγαθά και αναδιάρθρωση του προσωπικού, όχι με απολύσεις, αλλά με μετατάξεις όπου χρειάζονται.

Νωρίτερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο κ. Κουβέλης δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της ΔΗΜΑΡ στις εκλογές:

«Έχω την εκτίμηση ότι η ΔΗΜΑΡ θα έχει αυξημένα ποσοστά από εκείνα που εξασφάλισε με τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Βεβαίως, μπροστά μας υπάρχουν 3 εβδομάδες. Γνωρίζω τη ρευστότητα του πολιτικού πεδίου, γνωρίζω ότι ενδεχομένως να λειτουργήσουν στοιχεία που ενδεχομένως να επανακαθορίσουν τα εκλογικά ποσοστά, αλλά τούτη την ώρα, εκτιμώ ότι μάλλον τα ποσοστά της ΔΗΜΑΡ είναι ενισχυμένα σε σχέση με αυτά της 6ης Μαΐου.»

Σχολιάζοντας τη δήλωση Τσίπρα ότι ο «βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται», ο κ. Κουβέλης υπήρξε καυστικός: «Όταν παραμείνεις για πολύ βρεγμένος, είναι βέβαιο, θα πάθεις πνευμονία. Και εγώ δεν θέλω ο ελληνικός λαός και η ελληνική κοινωνία να πάθει πνευμονία και να πεθάνει. Είναι δυνατόν να πορευτούμε σε δρόμους που θα μας βγάλουν από τα αδιέξοδα, και με την κοινωνία, βέβαια, όρθια.»

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...