Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής

Ο κ. Πικραμένος στη Σύνοδο Κορυφής παρά τις περιορισμένες δυνατότητες που έχει ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός, πρέπει, αξιοποιώντας το νέο ευνοϊκό πολιτικό περιβάλλον της Ευρώπης, να προτείνει τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

Πρέπει να προτείνει την έκδοση ευρωομολόγου, την απευθείας ενίσχυση των κρατών-μελών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την ενίσχυση των πόρων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, αλλά και τη χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής προκειμένου η Ελλάδα να πάρει μια ανάσα και να μπορέσει να προχωρήσει.

Πρέπει να αξιοποιηθεί ακριβώς αυτό το καινούριο πολιτικό περιβάλλον της Ευρώπης. Η Ελλάδα πρέπει συστηματικά να διαμορφώνει συμμαχίες προκειμένου να υπάρξει η εξασφάλιση εκείνων των μέτρων που είναι δυνατόν να ανακουφίζουν την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία.

Είναι αναγκαίο να αναδειχθεί η ανάγκη ύπαρξης ενός πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος, το οποίο θα στηρίζεται στη δανειοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων σε συνεργασία με τα χρήματα του ΕΣΠΑ, τα οποία υπάρχουν, μας περιμένουν, αλλά δυστυχώς βρίσκονται σε ύπνωση, με τεράστια ευθύνη του ΠΑΣΟΚ αλλά και της κατοπινής κυβέρνησης συνεργασίας ΠΑΣΟΚ- ΝΔ. Εκεί πρέπει να κινηθεί ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...