Κυριακή 20 Μαΐου 2012 ,aixmi.gr
Η Λούκα Κατσέλη είχε προαναγγείλει τη συνεργασία της με τον Σύριζα και στην πανελλαδική συνάντηση στελεχών του κόμματός της το επιβεβαίωσε.
Έτσι λύθηκε και η απορία σε όσους -αν υπήρχαν τέτοιοι- αναρωτιόντουσαν πώς του ήρθε του Αλέξη Τσίπρα και πρότεινε για υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον Γεράσιμο Αρσένη, στη σύσκεψη τον πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας!
Η κυρία Κατσέλη, όταν είχε μιλήσει για το ενδεχόμενο συνεργασίας της Κοινωνικής Συμφωνίας με τον Σύριζα, είχε προκαλέσει την μήνιν του συμπροέδρου της Χάρη Καστανίδη, ο οποίος είχε δηλώσει ότι το κόμμα δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Και μπορεί το κόμμα, πράγματι, να μην έχει ιδιοκτήτη, η Λούκα Κατσέλη όμως -ως «ιδιοκτήτρια» του εαυτού της- βρίσκεται ήδη με το ένα πόδι στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.
Θυμίζουμε ότι ήταν υπεύθυνη Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ πριν από τις εκλογές του 2009 και θεωρείται το πρόσωπο που εισηγήθηκε την πολιτική του «λεφτά υπάρχουν» στον Γιώργο Παπανδρέου.
Θυμίζουμε, επίσης, ότι την περίοδο εκείνη μιλούσε για επανακρατικοποίηση του ΟΤΕ και του λιμανιού του Πειραιά.
Με δεδομένο ότι ανάλογη λογική διατρέχει και το πρόγραμμα του Σύριζα, η συνεργασία τους μπορεί να θεωρηθεί αναμενόμενη.
Θυμίζουμε, τέλος, ότι την περίοδο που ο Αλέξης Τσίπρας πρωταγωνιστούσε στον μαθητικό και φοιτητικό ξεσηκωμό, με σύνθημα «Κάτσε καλά Γεράσιμε», υπουργός Παιδείας -ο Γεράσιμος, δηλαδή- ήταν ο Αρσένης!
Οι καιροί, όμως, αλλάζουν…