Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

Φαγούρα σε ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΔΗΜΑΡ για τη δημιουργία νέου κόμματος

iefimerida.gr
Φαγούρα σε ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΔΗΜΑΡ για τη δημιουργία νέου κόμματος 
Αρωμα συνεργασίας στο χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας με στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και τη ΔΗΜΑΡ να μιλούν ανοιχτά πλέον για συγκρότηση του ευρύτερου χώρου της λεγόμενης δημοκρατικής παράταξης και δημιουργία νέου κόμματος.
Ενδεικτικές είναι οι σημερινές τοποθετήσεις των Σπύρου Λυκούδη, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και Θεόδωρου Μαργαρίτη για τη δημιουργία της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, που θα περιλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ, Το Ποτάμι και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Πάντως ο Στάυρος Θεοδωράκης αρνείται τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Ενδεικτικό είναι πως μιλώντας σε εθελοντές του Ποταμιού τόνισε ότι «με το παλιό δεν θα γίνουμε ένα». «Γίναμε κόμμα, επειδή δεν θέλουμε να είμαστε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ. Το να συνεργαστούμε με το ΠΑΣΟΚ σε επιμέρους θέματα –στον εκλογικό νόμο επί παραδείγματι- μπορεί να γίνει. Το να πάμε να σταθούμε δίπλα τους και να συζητήσουμε για το πώς θα γίνουμε ένα δεν υπάρχει καν στο μυαλό μας».
Λυκούδης: ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι δεν είναι πολύ μακριά μπορούν να συνεργαστούν
Όπως είπε ο κ. Λυκούδης στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», η χώρα έχει ανάγκη να ορθοποδήσει και γι' αυτό -όπως υπογράμμισε- η συζήτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας είναι επίκαιρη.
Ωστόσο, αναφερόμενος στις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα συγκροτηθεί ο ευρύτερος χώρος της λεγόμενης δημοκρατικής παράταξης, ο κ. Λυκούδης τόνισε ότι αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα.
Οι προσπάθειες που θα γίνουν δεν θα πρέπει να βασιστούν στη λογική της «συγκόλλησης», σημείωσε και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να υπάρξει η λογική της συγκόλλησης, είμαστε 4, εσείς 6, πάμε να γίνουμε 10».
Όπως είπε, θα πρέπει να γίνει μια προσπάθεια αναγεννητική για να αποτραπεί το ενδεχόμενο αποτυχίας, υπενθυμίζοντας ότι και στο παρελθόν έγιναν πολλές προσπάθειες συνεργασίας μεταξύ πολιτικών δυνάμεων του ευρύτερου χώρου της κεντροαριστεράς, αλλά -όπως υπενθύμισε- δεν είχαν αποτέλεσμα.
«ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι δεν είναι τόσο κοντά ώστε να καίγονται και τόσο μακριά ώστε να παγώνουν» κατέληξε.
Κωνσταντινόπουλος: Να κάνουμε το βήμα για τη δημιουργία της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης 
"Ναι" στο ενδεχόμενο συνεργασίας με "Το Ποτάμι", λέει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος υπογραμμίζει ότι δεν είναι καθόλου πρόωρη η συζήτηση για τη συγκρότηση του λεγόμενου χώρου της σοσιαλδημοκρατίας.
Μιλώντας στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση" του "Πρακτορείου 104,9 FM" με τον Κώστα Μπλιάτκα, ο κ. Κωνσταντινόπουλος υπογράμμισε ότι όλοι μαζί θα πρέπει να κάνουν το πρώτο βήμα για τη δημιουργία της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, που θα περιλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ, Το Ποτάμι και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. "Όμως πρέπει όλοι μαζί να αποφασίσουμε το πολιτικό διακύβευμα. Να υπάρξει ο μετασχηματισμός αυτών των κομμάτων σε μια μεγάλη παράταξη" είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι η "χώρα τώρα έχει ανάγκη αυτό τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας όσο ποτέ άλλοτε". "Να αφήσουμε τις συζητήσεις που αφορούν τα πρόσωπα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με βάση τις πολιτικές" είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος και πρόσθεσε: "πρέπει να δούμε το πρόσφατο παρελθόν, τι συνέβη για να δούμε τι λάθη δεν πρέπει να ξανακάνουμε".
Μαργαρίτης: Είναι επείγουσα η ανάγκη για έναν ισχυρό τρίτο πόλο
Η ανάγκη για έναν ισχυρό τρίτο πόλο από τις δυνάμεις της δυνάμεις της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ( ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ, Κινήσεις Πολιτών) και το ΠΟΤΑΜΙ είναι επείγουσα.
Είναι θετικό ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια ενδιαφέρουσα κινητικότητα και πολιτικές παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Ως ΔΗΜΑΡ επιμένουμε στην ανασύνθεση του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής και μεταρρυθμιστικής Αριστεράς. Οι κομματικές περιχαρακώσεις δεν βοηθούν σε δύσκολες εποχές όπου η χώρα χρειάζεται ένα μαζικό, ισχυρό ρεύμα της προοδευτικής παράταξης μέσα στην ελληνική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...