Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Οργανο συντονισμού μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

του Βασίλη Νέδου , kathimerini.gr

Η οριστική σύνθεση του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανακοινώθηκε χθες, έπειτα από συμφωνία μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και των Κινήσεων Πολιτών που την συναποτελούν.

Το Συντονιστικό αποτελείται από εννέα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, έξι της ΔΗΜΑΡ και δύο από τις κινήσεις.

Συγκεκριμένα, από το ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχουν η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, ο γραμματέας Στ. Ξεκαλάκης, ο γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Β. Κεγκέρογλου, ο επικεφαλής της Επιτροπής για την ανασυγκρότηση της Σοσιαλδημοκρατίας Ι. Μανιάτης και οι κ. Μ. Οθωνας, Α. Σαουλίδης, Α. Σπυρόπουλος, Χρ. Πρωτόπαπας και Θ. Μωραΐτης.

Από τη ΔΗΜΑΡ θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος του κόμματος Θ. Θεοχαρόπουλος, ο γραμματέας Γ. Μπουλμπασάκος και οι κ. Θ. Μαργαρίτης, Ν. Τσούκαλης, Δ. Χαλαζωνίτης και Δ. Χατζησωκράτης.

Από τις Κινήσεις Πολιτών θα συμμετάσχουν οι κ. Ν. Διακουλάκης και Ι. Τούντας, δύο πρόσωπα τα οποία ενεργοποιούνται και στην Επιτροπή που έχει δημιουργηθεί από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη για την ανασυγκρότηση της Σοσιαλδημοκρατίας υπό τον κ. Μανιάτη. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο συντονιστικό όργανο έχει πολλαπλές αρμοδιότητες, μεταξύ των οποίων, την προετοιμασία της συνδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη, αλλά και η δημιουργία των προϋποθέσεων που θα μπορούσαν να ωθήσουν στη διεύρυνση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Παράλληλα, από τη Χαριλάου Τρικούπη εξαπέλυσαν σφοδρότατη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης. «Η κυβέρνησή σας, κ. Πρωθυπουργέ», ανέφεραν χθες, «είναι σαφώς “μη ισοδύναμη” των αναγκών της χώρας και της κοινωνίας και πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Εφαρμόζει μία ακραία νεοφιλελεύθερη, πράγματι ταξική, οικονομική πολιτική, ενάντια όμως στη μεσαία τάξη και στα φτωχότερα λαϊκά στρώματα. Είναι παγιδευμένη μέσα στα ψέματα και τις ανέφικτες προεκλογικές υποσχέσεις».

Τέσσερις κινήσεις

Από το ΠΑΣΟΚ ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε τέσσερις κινήσεις: Πρώτον, να χορηγήσει άμεσα τα οικογενειακά επιδόματα των 650.000 δικαιούχων του ΟΓΑ. Δεύτερον, να μην υποχωρήσει από τις ρυθμίσεις του νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Τρίτον, να ακυρώσει την επιβολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση και την αύξησή του στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Και τέταρτον, να κατατεθούν άμεσα οι προτάσεις του υπουργού Εργασίας για το θέμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, ώστε να πραγματοποιηθεί ο «αναγκαίος διάλογος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...