Τρίτη 5 Μαΐου 2015

KΑΤΑΘΕΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤOΝ ΘΑΝΑΣΗ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟ

14-3--4-thumb-large
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω την καθεμία και τον καθένα προσωπικά ότι σε αυτή την δύσκολη στιγμή για την Δημοκρατική Αριστερά αλλά και για την χώρα αποφάσισα να είμαι υποψήφιος στο επερχόμενο Συνέδριο για την Προεδρία του κόμματος μας, όπως ήδη ενημέρωσα πριν 10 ημέρες και την Κεντρική Επιτροπή στην πρόσφατη συνεδρίαση, δηλώνοντας παρών στην αλλαγή ηγεσίας. Σε αυτή την δύσκολη στιγμή αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα επειδή με βάση την πορεία των πολιτικών εξελίξεων αξίζει να ξαναπροσπαθήσουμε! Αξίζει μια ακόμη ευκαιρία στο κόμμα μας! Να γυρίσουμε σελίδα! Να τα αλλάξουμε όλα! Με υπέρβαση της σημερινής κατάστασης!
Η Δημοκρατική Αριστερά ως ανανεωτική, μεταρρυθμιστική, οικολογική και ευρωπαϊκή δύναμη της Αριστεράς δεν μπορεί να συμφωνεί με τις απορρυθμίσεις τις οποίες προώθησε η προηγούμενη κυβέρνηση και με τα αντιμεταρρυθμιστικά χαρακτηριστικά που υπάρχουν στη νέα κυβέρνηση. Γιατί αν συμφωνεί δεν θα έχει σχέση με τα ιδρυτικά χαρακτηριστικά της Δημοκρατικής Αριστεράς. Με αυτό το σκεπτικό πρέπει να πορευτούμε στο Συνέδριο μας ώστε να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία. Η πορεία των πολιτικών εξελίξεων δείχνει ότι η Δημοκρατική Αριστερά που έχει ως θεμελιώδεις αρχές τον αριστερό ευρωπαϊσμό και τον δημοκρατικό σοσιαλισμό, έχει να προσφέρει στην χώρα.
Θέλω να δεσμευθώ και να σας εγγυηθώ σε κάθε μία και σε κάθε έναν ξεχωριστά ότι θα προσπαθήσω να κάνω τα πάντα και να εξαντλήσω κάθε πιθανότητα ανάκαμψης του κόμματος. Αυτό απαιτεί συστηματικές δράσεις και καθημερινές παρεμβάσεις με την συμμετοχή των μελών και των φίλων. Ένα κόμμα, που παρά τις μεγάλες δυσκολίες, είναι μαχόμενο. Για αυτή την προσπάθεια, σας καλώ όλες και όλους να συμμετάσχετε στο Συνέδριο. Είναι μία συλλογική προσπάθεια. Σας καλώ όλες και όλους ακόμη και όσοι είστε προβληματισμένοι και απογοητευμένοι. Λάθη έγιναν πολλά και από πολλούς. Χωρίς βέβαια τον ίδιο επιμερισμό ευθυνών. Και έχει γίνει σε πολλές συνεδριάσεις των κεντρικών οργάνων σχετική συζήτηση. Ναι στην αυτοκριτική, όχι στο αυτομαστίγωμα!
Με τιμήσατε εκλέγοντας με στα δύο προηγούμενα Συνέδρια στην Κεντρική Επιτροπή και στη συνέχεια Γραμματέα της. Σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου για 13 μήνες από τον Ιανουάριο του 2014 έως και τον Φεβρουάριο του 2015, δουλεύοντας ασταμάτητα, υπηρέτησα την συλλογικότητα και τις αποφάσεις των Συνεδρίων και Κεντρικών Επιτροπών. Στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση δυστυχώς λίγοι άνθρωποι προσπαθήσαμε και καταφέραμε να κατεβάσουμε ψηφοδέλτια σε όλη την χώρα. Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και πριν από 2 μήνες, η απόφαση μου για παραίτηση μόνο από τη θέση του Γραμματέα της Κ.Ε. και όχι από μέλος της Κ.Ε. ήθελε να εκπέμψει το σήμα ότι λάβαμε το μήνυμα. Ήταν μια αγωνιώδης προσπάθεια αφύπνισης. Ενδεχομένως το μήνυμα αυτό δεν έγινε απολύτως κατανοητό.
Σήμερα, οι πολιτικές εξελίξεις δείχνουν ότι ο ρόλος της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι σημαντικός στις συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής αβεβαιότητας. Αρκεί να κάνουμε το τολμηρό βήμα προς τα μπροστά με βάση τις αρχές της ανανεωτικής αριστεράς και του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Το βήμα προς μία προοδευτική πολιτική και όχι προς την συντήρηση κατεστημένων δομών. Σε αυτή την πρόκληση πρέπει να απαντήσουμε θετικά με στόχο να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία.
Με φιλικούς και συντροφικούς χαιρετισμούς,
Θανάσης Θεοχαρόπουλος
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής και Υποψήφιος Πρόεδρος Δημοκρατικής Αριστεράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...