Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Κουβέλης για διαπραγμάτευση: Είμαι ανήσυχος...

real.gr

 Μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Φώτης Κουβέλης ανέφερε ότι ποτέ δεν δέχτηκε πρόταση ούτε από τον κ. Σαμαρά και ούτε από τον κ. Βενιζέλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Στην επισήμανση ότι οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος δήλωσαν πως υπαναχώρησε από την αρχική θετική του στάση απέναντι σε πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο ίδιος ανέφερε:

«Στις 5 Οκτωβρίου του 2014, το 3ο συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς μετά από εισήγησή μου, αποφάσισε σχεδόν εν ομοφωνία ότι η ΔΗΜΑΡ δεν εμπλέκεται σε οποιαδήποτε διαδικασία με την κυβέρνηση για την απόσπαση κομματικού οφέλους.

Και σημείωσε το συνέδρίο μας ότι στη διαδικασία της προεδρικής εκλογής, η κυβέρνηση δεν μπορεί να περιμένει να υπάρχουν συναινέσεις και συμπτώσεις την στιγμή που οι πολιτικές που εφαρμόζει συνεχίζουν να διευρύνουν τα κοινωνικά ρήγματα.

Και επιλέξαμε την πολύ σημαντική και ολοκληρωμένη τοποθέτηση: Δεν θα συμβάλλουμε στην παράταση αδιέξοδων πολιτικών και πρέπει να θεωρείται δεδομένη η καταψήφιση εκ μέρους μας της οποιασδήποτε πρότασης καταθέτουν οι εταίροι της κυβέρνησης για την προεδρική εκλογή.

Δεν μπορώ να αντιληφθώ προς τι όλα τα άλλα και να επισημάνω ότι ποτέ δεν δέχτηκα πρόταση ούτε από τον κ. Σαμαρά και ούτε από τον κ. Βενιζέλο. Το αν κάνανε κάποιες συναντήσεις, διεργασίες με τρίτους, αυτό είναι άλλης τάξεως ζήτημα αυτόν εμένα δεν με αφορά».

«Πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα του χρέους»

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς δήλωσε ανήσυχος για την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές.

«Είμαι ανήσυχος στη βάση των εξελίξεων που καταγράφονται, διαπιστώνω ότι προστίθεται αναφορικά με την επιχειρούμενη συμφωνία και το συνολικότερο ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και της αναδιάρθρωσης.

Εκεί η ανησυχία μου κατά τούτο: αρχικά η κυβέρνηση είχε πει ότι είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί περαιτέρω, σε άλλη χρονική στιγμή, αλλά βλέπω τώρα ότι η κυβέρνηση φαίνεται να προωθεί μια συμφωνία “πακέτο”.

Με δεδομένη τη θέση των εταίρων, φοβάμαι ότι δεν είναι δυνατόν αυτή η συμφωνία “πακέτο” που θα αφορά σε επιμέρους μέτρα και ρυθμίσεις να μπορεί να συνδυαστεί με το συνολικότερο ζήτημα που είναι υπαρκτό και πρέπει να αντιμετωπιστεί, αλλά δεν μπορεί τώρα αντιμετωπιστεί, της αντιμετώπισης ή καλύτερα της αναδιάρθρωσης του χρέους», είπε.

 ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97.8 Ο ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...