Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Ο Σταθάκης φέρνει χρήμα και δίνει το... παράδειγμα

matrix24.gr
Ο Neo παρακολουθεί στενά την κυβερνητική δραστηριότητα και είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ελάχιστοι υπουργοί ασχολούνται με τις εκκρεμότητες και τους στόχους των υπουργείων τους, αφού οι περισσότεροι είναι απορροφημένοι με την διαπραγμάτευση και έχουν «παγώσει» όλα ώσπου να κάτσει η μπίλια.
 stathakis_01_454x280

Αυτό το πρόβλημα φαίνεται να ενοχλεί ορισμένους υπουργούς του οικονομικού επιτελείου, που γνωρίζουν καλύτερα απ' τον καθένα ότι οι εκκρεμότητες είναι επείγουσες και δεν δικαιολογείται κανείς να έχει κατεβασμένο το υπουργικό μολύβι του. Ο υπουργός Οικονομίας, λοιπόν, έδωσε το καλό παράδειγμα, καθώς την ώρα που άλλοι υπουργοί κάνουν δηλώσεις στα κανάλια για δημοψηφίσματα, εκλογές, ρήξη και άλλα ηχηρά παρόμοια, εκείνος πήγε στην ετήσια γενική συνέλευση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΒRD) στην Τιφλίδα της Γεωργίας και γύρισε με... 500 εκατομμύρια στις αποσκευές του για την χρηματοδότηση μικρομεσαίων και μικρών επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με συνομιλητές του υπουργού Οικονομίας, η συμφωνία θα προβλέπει ότι  θα αρχίσουν να διατίθενται το συντομότερο δυνατόν 500 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο (τα οποία με την μόχλευση μπορούν να ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ) για να χρηματοδοτηθούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χαμηλότοκα δάνεια.
Κατά τις ίδιες πηγές, φέτος η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα θα έχει την ευκαιρία να αντλήσει περί τα 500 εκατομμύρια ευρώ που θα είναι ανακυκλούμενα και η χρηματοδότηση θα διαρκέσει ως τα τέλη του 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...