Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

‘’Eν είδη ανεκδότου’’ με αφορμή τη συνεδρίαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ την 28/2/2015

28 Feb, 2015 , ipyxida.gr


‘’Η Εθνική μας ομάδα κωπηλασίας, εκμεταλλευόμενη ένα κοινοτικό κονδύλιο, θέλησε να διοργανώσει ένα διεθνή αγώνα κωπηλασίας και προς τούτο προσκάλεσε την Εθνική ομάδα της ‘’Κωπηλατούπολης’’ σε ένα φιλικό μεν, αυξημένου όμως γοήτρου αγώνα δε.
Στον αγώνα δόθηκε επίσης ιδιαίτερη προβολή και δημοσιότητα, κάτι ως Εθνική Εορτή και έτσι την ημέρα της διεξαγωγής του, πλήθη κόσμου συνέρεαν στο κωπηλατοδρόμιο για να ενισχύσουν την ομάδα μας και να χαρούν τη νίκη.
Ο αγώνας έγινε, αλλά η Εθνική μας ομάδα τερμάτισε μισό μίλι πίσω από την αντίπαλη και καταϊδρωμένη!
Η έκπληξη, η στεναχώρια και ο διεθνής αντίκτυπος της ήττας έκανε τον ίδιο τον Υπουργό Αθλητισμού να διατάξει πλήρη διερεύνηση των αιτιών της.
Έτσι λοιπόν όλοι οι σοφοί του αθλήματος μαζεύτηκαν και επί μέρες μελετούσαν κάθε πτυχή του αγώνα και ανέλυαν κάθε τι που μπορούσε να αναλυθεί.
Κατέληξαν, μετά από επίπονες και κοπιαστικές προσπάθειες, ότι η αιτία της ήττας βρισκόταν στη σύνθεση της ομάδας.
Ενώ οι αντίπαλοι έτρεχαν με έναν πηδαλιούχο και επτά κωπηλάτες, η δική μας ομάδα έτρεχε με επτά πηδαλιούχους και έναν κωπηλάτη.
Ήταν φανερό ότι έπρεπε να αλλάξει ολοκληρωτικά η σύνθεση της ομάδας. Ξαναμαζεύτηκαν λοιπόν οι σοφοί του αθλήματος, με εντολή Υπουργού και πάλι και μετά από ημέρες αναλύσεων και σχεδίων επί χάρτου και στίβου, ανακοίνωσαν τη νέα σύνθεση της ομάδας.
Η νέα ομάδα θα αποτελείτο από έναν πηδαλιούχο, δύο υποπηδαλιούχους, τρείς ανθυποπηδαλιούχους, έναν συντονιστή και έναν κωπηλάτη!
Τώρα πια μπορούσαμε να ξανακαλέσουμε την αντίπαλη ομάδα και να πάρουμε το αίμα μας πίσω!
Ο νέος αγώνας έγινε και πάλι μετά βαΐων και κλάδων, αλλά αυτή τη φορά τερματίσαμε ένα μίλι πίσω από την αντίπαλη ομάδα!
Το αποτέλεσμα έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία σε όλη τη χώρα! Εθνική ντροπή!
Ο Υπουργός Αθλητισμού παραιτήθηκε, αλλά η παραίτησή του δεν έγινε αποδεκτή!
Αυτή τη φορά η εντολή για τη διερεύνηση των αιτιών της ήττας και τη δημιουργία αξιόμαχης ομάδας ήρθε από πολύ ψηλά! Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας ζήτησε να μπει ‘’το μαχαίρι στο κόκκαλο’’
Σε εκτέλεση της πρωθυπουργικής εντολής, μια διευρυμένη σύσκεψη σοφών και ιθυνόντων από όλη τη χώρα ξεκίνησε και πάλι τη λειτουργία της.
Ημέρες επί ημερών η επιτροπή συνεδρίαζε κλεισμένη σε ιδιαίτερο χώρο, αναλύοντας κάθε πτυχή του προβλήματος, ενώ ο φίλαθλος κόσμος περίμενε με αγωνία να ακούσει τα νέα για το μέλλον του αθλήματος.
Και πραγματικά μετά από κόπο και ιδρώτα η επιτροπή ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της:
1.- Απολύεται ο κωπηλάτης και
2.- Ανατίθεται σε άλλη εταιρεία η κατασκευή νέας κωπηλατικής λέμβου!


Για την αντιγραφή

Νίκος Γραικούσης *
*Μέλος της Ε.Ε της ΔΗΜΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...