Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Η μυστική συνάντηση Βενιζέλου – Λοβέρδου

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης , real.gr

Σε μυστική συνάντηση του Ανδρέα Λοβέρδου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο κυοφορήθηκε το νέο φλερτ των δύο ανδρών, που ο χρόνος θα δείξει αν θα καταλήξει σε νέο… LOVE!

Η συνάντηση, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Real.gr, έγινε την περίοδο των εορτών και μάλιστα εκτός Αθηνών, αφού είχαν προηγηθεί διαμεσολαβήσεις μεταξύ των δύο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, που δεν δέχονται αμφισβήτηση, στη συνάντηση συζητήθηκαν δύσκολες στιγμές του παρελθόντος, που χάλασαν τη μεταξύ τους σχέση και που είχαν ως αποτέλεσμα την αποχώρηση – διαγραφή του Ανδρέα Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ και εν συνεχεία την ίδρυση κίνησης και νέου κόμματος.

Η μυστική συνάντηση θέτει σε νέα βάση τη σχέση του Ανδρέα Λοβέρδου με τον Φώτη Κουβέλη, καθώς το προηγούμενο τετ α τετ των δύο ανδρών δεν είχε αίσιο τέλος, αν και είχε ανακοινωθεί εδώ και μήνες η συμπαράταξη των δύο κομμάτων και είχαν γίνει και κοινές εκδηλώσεις, όπως στη Θεσσαλονίκη.

Ο Α. Λοβέρδος , όπως έγραψε η Realnews την Κυριακή, διαφώνησε με τον Φώτη Κουβέλη, μεταξύ άλλων, στο θέμα του ονόματος του νέου σχήματος που θα δημιουργηθεί, κυρίως στη μη αναφορά της λέξης αριστερά στον τίτλο, στον τρόπο διεύθυνσης του κόμματος, αλλά και στις συμμαχίες.

Ενώ με συνέντευξή του την Κυριακή τάχτηκε υπέρ κυβέρνησης εθνικής ενότητας, την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κάνει ένα βήμα προς το αίτημα των πρόωρων εκλογών.

Το φλερτ των δύο ανδρών σηματοδότησε η δήλωση Βενιζέλου ότι στο νέο οργανωτικό ηγετικό σχήμα της Δημοκρατικής Παράταξης θα μείνει ανοιχτή μία θέση για τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος με τη σειρά του έκανε άνοιγμα χθες προς το ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο vimafm.

Όλα δείχνουν ότι στο χώρο της κεντροαριστεράς οι διεργασίες θα είναι ραγδαίες, έστω και αν δεν εκφράζουν υπαρκτές κοινωνικές διεργασίες, έστω και αν δεν διαθέτουν εναλλακτική πολιτική λύση, αλλά όσον αφορά τους «58» έχουν ως στόχο τη συγκρότηση σχήματος που θα στηρίξει στρατηγικά την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...