Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Ελαβε το μήνυμα ο πρόεδρος ;

Σταύρος Μπούρπουλαςτου Σταύρου Μπούρπουλα*

Μονά ζυγά δικά του ο Πρόεδρος. Με το πρόσχημα της ανανέωσης ,αυτο(προσ)διορίζεται ως ο απόλυτος άρχων της ΔΗΜΑΡ , ο πρώτος χωρίς ...δεύτερο . Ακόμη και ο Ανδρέας Παπανδρέου που την εσωκομματική δημοκρατία την είχε ...εξορισμένη , είχε ως γραμματείς στο Πασόκ ''βαριά'' για την τότε εποχή πολιτικά ονόματα , δεν είχε ανασφάλειες παρότι φυσικά δεν πίστευε και αυτός σε καμιά μορφή κομματικής συλλογικότητας.
Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης , ανόμοια και μη συγκρίσιμα μεγέθη πολιτικών αρχηγών.
Σε κάθε όμως περίπτωση ,ήταν στην ευχέρεια των εκλεγμένων από το πρόσφατο συνέδριο μελών της κεντρικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, αν θα αποδεχόντουσαν το ρόλο που ο πρόεδρος επέλεξε(δια της πρότασής του ως προς τον υποψήφιο γραμματέα) για τον εαυτό του ή θα αναδείκνυαν έστω και συμβολικά ,τη λογική της συλλογικότητας(απέναντι στην προεδροκεντρική ιδιοκτησιακή αντίληψη) στη λειτουργία ενός κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς ,δίχως όμως πολώσεις και συγκρουσιακές λογικές. Πολιτικά υπήρχαν τρόποι για αυτό και δεν εννοώ παρασκηνιακά παζάρια και διαβουλεύσεις.Το μήνυμα όμως έπρεπε να σταλεί και να είναι ξεκάθαρο για τους αποδέκτες.

Σήμερα 11/1/14 ,η κεντρική επιτροπή της Δημαρ εξέλεξε τον νέο γραμματέα που πρότεινε ο Πρόεδρος , με 64 ψήφους υπέρ , 42 λευκά και 2 άκυρα ψηφοδέλτια.

Δυστυχώς ο Φ.Κουβέλης επέλεξε να είναι ο επικεφαλής της πλειοψηφίας του κόμματος , ενώ ήταν ο αποδεκτός από το 100% των μελών και στελεχών του κόμματος. Ενα πράγμα ...σαν τον πρώην γραμματέα Σπ. Λυκούδη, που επέλεξε από καθολικά αποδεκτός Γραμματέας της Δημάρ να είναι ομαδάρχης των συμμετεχόντων και φίλα προσκείμενων στη κίνηση των ''58''.
Είναι σαφές ότι τα μέλη της Κ.Ε  βάσει των συσχετισμών (δεν συμπεριλαμβάνω τους συμμετέχοντες και φίλα προσκείμενους στην κίνηση των 58) , έστειλαν το μήνυμα ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν είναι ιδιοκτησία και τσιφλίκι του προέδρου της , δίχως όμως να δημιουργήσουν πρόβλημα στο κόμμα. Ο χρόνος θα δείξει αν ο πρόεδρος το έλαβε αυτό το μήνυμα...


Υ.Σ : Φυσικά και δεν έχω το κανένα απολύτως πολιτικό πρόβλημα με το νέο γραμματέα ή με την ανανέωση στο κόμμα.Κάθε άλλο."

*Ο Σταύρος Μπούρπουλας είναι ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...