Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Την ώρα που η ανεργία στην ευρωζώνη καταρρίπτει κάθε ρεκόρ, η Ισλανδία θέτει έναν φιλόδοξο στόχο - Πτώση της ανεργίας κάτω από το 2%!

www.bankingnews.gr
Την ώρα που η ανεργία στην ευρωζώνη καταρρίπτει κάθε ρεκόρ, η Ισλανδία θέτει έναν φιλόδοξο στόχο - Πτώση της ανεργίας κάτω από το 2%!
     Πρωτοφανής στόχος για τις περισσότερες χώρες της δύσης και ιδιαίτερα της Ευρώπης

Σε ρεαλιστικό στόχο μετατρέπεται πλέον η υποχώρηση της ανεργίας στην Ισλανδία κάτω από το 2%, επίπεδο «άπιαστο» για τις περισσότερες χώρες του δυτικού κόσμου.
Η Ισλανδία, όπως σημειώνει το Bloomberg, επέλεξε να αφήσει τις τράπεζες να καταρρεύσουν το 2008, καθώς αποδείχθηκαν «πολύ μεγάλες για να σωθούν».
Σήμερα, οι αποφάσεις του 2008, καθιστούν εφικτή την επίτευξη του στόχου για μείωση της ανεργίας σε επίπεδα κάτω του 2%.
Την ώρα που η ευρωζώνη βρίσκεται αντιμέτωπη με ανεργία ρεκόρ – άνω του 25% σε Ελλάδα και Ισπανία, μόλις το 4% του εργατικού δυναμικού στην Ισλανδία είναι χωρίς εργασία, με τον πρωθυπουργό Sigmundur D. Gunnlaugsson, να υποστηρίζει ότι παραμένει υψηλή.
«Οι πολιτικοί πρέπει πάντα να ανησυχούν για κάτι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο 38χρο νος πρωθυπουργός της Ισλανδία,ς σε συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη εβδομάδα.
«Στοχεύουμε σε μείωση της ανεργίας κάτω από το επίπεδο του 2%, στόχος ο οποίος φαντάζει παράξενος στις περισσότερες χώρες της Δύσης, ωστόσο οι Ισλανδοί δεν είναι εξοικειωμένοι με την ανεργία», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Τον Φεβρουάριο του 2010, 16 μήνες μετά τη χρεοκοπία των τραπεζών Kaupthing Bank, Glitnir Bank και Landsbanki Islands, η ανεργία ενισχύθηκε στο 9,3%.
Τον Δεκέμβριο του 2013, η ανεργία διαμορφώθηκε στο 4,2%, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.
Την ίδια ώρα, η ανεργία στην ευρωζώνη το Νοέμβριο, διαμορφώθηκε σε νέα επίπεδα ρεκόρ, στο 12,1%, σύμφωνα με την Eurostat. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...