Πέμπτη 18 Απριλίου 2013


Πλήρωνε, κορόιδο

Οι ελληνικές φορολογικές αρχές συνηθίζουν να επιβεβαιώνουν τη θεσμική αναγνώριση των ηλιθίων στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας.
Η νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο περιλαμβάνει τους πάντες, εκτός από τους αφελείς που ήταν συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους. Για να το πω πιο απλά: Αν είχατε μία οφειλή 5.000 ευρώ, έπρεπε να πάτε στην Εφορία και να διεκδικήσετε έναν ευνοϊκό διακανονισμό. Αυτό, φυσικά, δεν ήταν και το πιο εύκολο. Έπρεπε να πείτε τον πόνο σας στον έφορο ή στο δικαστικό τμήμα και να πάρετε αριθμό δόσεων που θα αντιστοιχούσε στην πειστικότητά σας ή στη διάθεση του εφοριακού. Αυτό, τώρα, τελειώνει. Οι νέες ρυθμίσεις που έρχονται θα επιτρέπουν το ακαταδίωκτο όσων οφείλουν λίγα, τους παρέχεται η δυνατότητα απεριορίστων δόσεων, ενώ ουσιαστικά θεσμοθετούνται οι 48 δόσεις ως μία σταθερά για την εξόφληση υποχρεώσεων.
Καλό, μόνο που δεν ισχύει για όσους έχουν ήδη προχωρήσει στη ρύθμιση των υποχρεώσεών τους. Κοινώς, αν εσείς «τσιμπήσατε» με τις απειλές της Εφορίας και ρυθμίσατε την οφειλή σας, δεν μπορείτε να κάνετε χρήση του μέτρου με τις πολλές δόσεις. Δεν καταφέρατε να πετύχετε, για παράδειγμα, περισσότερες από 10 δόσεις; Δεν υπάρχει περίπτωση να πάτε στις 48. Εκεί θα πάνε μόνο όσοι ήταν ασυνεπείς, μόνο όσοι γνωρίζουν ότι σε αυτό το κράτος πρέπει να περιμένεις την περαίωση και τις πολλές δόσεις. Τα υπόλοιπα είναι για τα κορόιδα με πατριωτική διάθεση και ένα δέος μπροστά στους θεσμούς. 
ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...