Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Τα νέα θαύματα της ΕΡΤ - Απίστευτες προσλήψεις άφαντων συμβούλων με μισθούς χιλιάδων ευρώ

24/4/2013, iefimerida.gr
Δεν συμβαίνει κάθε μέρα σε μια συνέντευξη Τύπου, ανάμεσα σε δημοσιογράφους που δεν έχουν δουλειά να βρίσκεται η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου της ΕΡΤ.
Η Ελλη Στάη, ακούγοντας από κάτω τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ να περιγράφουν τους τουλάχιστον ατυχείς χειρισμούς της εταιρείας τους τελευταίους 8 μήνες, έστελνε ένα σαφές μήνυμα στην τρικομματική κυβέρνηση: Οτι το μοντέλο της ΕΡΤ ως ένα «μαγαζί ρουσφετιών» που ανήκει στα 3 κόμματα της κυβέρνησης είναι παρωχημένο και σε τέτοιες εποχές είναι και επικίνδυνο για την πορεία της ίδιας της εταιρείας.
Οι εργαζόμενοι, παρουσία των πρόεδρων της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, παρουσίασαν ονόματα και αριθμούς για την πορεία της ΕΡΤ την τελευταία διετία, εστιάζοντας στα γεγονότα από τον προηγούμενο Αύγουστο, οπότε και από τη διοίκηση του Λάμπη Ταγματάρχη περάσαμε στο τρικομματικό μοντέλο που οδήγησε στην αποχώρηση του ευπρεπούς Νίκου Σίμου, με τη φράση «την ΕΡΤ διοικούν οι συμμορίες».
Η ΕΡΤ είναι σε φάση ντε φάκτο συρρίκνωσης, καθώς η περιουσία της έχει περάσει στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ έως και το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής «φιγουράρει» μεταξύ πολλών άλλων κτιρίων που είναι προς πώληση, ενώ ένα πρώην στέλεχός του, ο Γκίκας Μάναλης ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.
Στον πυρήνα του προβλήματος είναι η επιβολή μιας σκληρής λογοκρισίας, που εκφράζεται είτε μέσω twitter από πρωθυπουργικούς συμβούλους, είτε με καθημερινές εντολές για το τί μεταδίδεται και τι όχι.
Στην ΕΡΤ εφαρμόζεται ένα μοντέλο παρουσιαστών που κάνει συζητήσεις. Και αντί για τους δημοσιογράφους που λείπουν προσλαμβάνουν ειδικούς συμβούλους.
Η ΕΡΤ από τον περασμένο Αύγουστο έχει προσλάβει 13 ειδικούς συμβούλους και 13 άτομα ως προσωπικό ειδικών θέσεων, με μηνιαίο κόστος, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των εργαζομένων, που φτάνει τα 85.950 ευρώ.
Ετησίως οι 26 αυτοί σύμβουλοι και λοιπό προσωπικό κοστίζουν 1.031.400 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να προσληφθούν 200 κανονικοί εργαζόμενοι...
Σε αυτές τις θέσεις βρίσκονται άνθρωποι που έχουν καθημερινή παρουσία, όπως πχ η Ελλη Στάη η οποία μείωσε τις αποδοχές στα 4.000 ευρώ (μικτά) έναντι των τεράστιων αποδοχών που είχε στην ιδιωτική τηλεόραση.
Σε αντίθεση, στην ΕΡΤ έχει προσληφθεί... γυμναστής, στενός συνεργάτης υπουργού, με μηνιαίες αποδοχές 3.500 ευρώ που έχει συνδετικό ρόλο.
Ως σύμβουλος επικοινωνίας, πρόσωπο που δεν εμφανίζεται στην ΕΡΤ, με ειδικότητα στη... γραφομηχανή, λαμβάνει κάθε μήνα 3.500 ευρώ, έχοντας στο βιογραφικό την παρουσία του στο ΔΣ ποδοσφαιρικών ομάδων της Εύβοιας. Ακόμη πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ, που απέτυχε να εκλεγεί στο υπόλοιπο Αττικής εμφανίζεται να λάμβανε από την ΕΡΤ ως προσωπικό ειδικών θέσεων 3.500 ευρώ.
Το μεγάλο παιχνίδι είναι στις μικτές παραγωγές. Σε αυτές η ΕΡΤ βάζει σχεδόν τα πάντα, καθώς έχει όλες τις ειδικότητες και η παραγωγός εταιρεία τους δημοσιογράφους που υποδεικνύονται από την κυβέρνηση, ή από ανώτερα στελέχη της ΕΡΤ.
Το κόστος των παραγωγών αυτών ελέγχεται ήδη από την εισαγγελία Αθηνών ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη τα κυβερνητικά στελέχη μοιράζουν υποσχέσεις για προσλήψεις «με μπλοκάκι» «δικών μας παιδιών»
Η νέα μόδα είναι οι γραμματείς στους γενικούς διευθυντές. Τουλάχιστον 7 προσλήψεις γραμματέων έγιναν τους τελευταίους 8 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...