Παρασκευή 26 Απριλίου 2013


Το ράβε-ξήλωνε του Γιάννη Βρούτση και η κωλοτούμπα με τις συντάξεις του ΟΑΕΕ σε 40 λεπτά

26.04.2013 , iefimerida.gr
Η χθεσινή κυβίστηση του Γιάννη Βρούτση θα μείνει στην ιστορία ως μνημείο προχειρότητας, αναλγησίας και αλαλούμ αφού μέσα σε 40 λεπτά έπαιζε με ένα νόμο που αφορά τις ζωές των ανθρώπων αφού θέλησε κρυφά να μειώσει συντάξεις κατά 35%.
Γύρω στις 2 χθες το μεσημέρι άρχισε η σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών παρουσία της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ και του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.Ο κ. Βρούτσης σχεδίαζε να βάλει κρυφή διάταξη στο πολυνομοσχέδιο μέσω της οποίας προέκυπτε μείωση στις συντάξεις του ΟΑΕΕ κατά 35%!
Γύρω στις 2.20 μάλιστα ο κ. Βρούτσης διαβεβαίωνε ότι θα υπάρχει «ορθολογισμός» σε ορισμένες κατηγορίες συνταξιούχων του ΟΑΕΕ.
Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στη σύσκεψη είχαν ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη διάταξη και έλαβαν οδηγίες από τον πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος ζήτησε να αποσυρθεί αμέσως καθώς δεν υπήρχε συμφωνία για νέα μείωση των συντάξεων.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα γύρω στις 2.40 ο Γιάννης Βρούτσης να αποσύρει τη διάταξη.
Πώς προέκυψε όμως το κενό στο ταμείο ώστε να υποχρεωθεί ο κ. Βρούτσης να φέρει διάταξη για μείωση 35% (!) σε όσους θα πάρουν από εδώ και πέρα σύνταξη στον ΟΑΕΕ; Προέκυψε γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να μην προχωρήσει στην εφαρμογή παλαιού μέτρου που προέβλεπε εισφορά 2 τοις χιλίοις από τον τζίρο των επιχειρήσεων προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΑΕΕ. Αυτό το κενό υπολογίζεται ότι ήταν της τάξης των 600 εκατ. ευρώ στη διετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...