Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012


Ημέρα «Νο Monti»

Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Ρώμης κατά της λιτότητας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2012 , tanea.gr

Με πανό, πλακάτ, σπρέι, αυγά και χωρίς επεισόδια κατέβηκαν στους δρόμους της ιταλικής πρωτεύουσας χιλιάδες κόσμου αντιδρώντας στις πολιτικές λιτότητας στην ημέρα «Νο Monti». Μικροεπεισόδια στο Μιλάνο κοντά σε σημείο στο οποίο που μιλούσε ο Ιταλός πρωθυπουργός. 

Στις συγκεντρώσεις είχαν καλέσει συνδικάτα, σχηματισμοί της αριστεράς και άλλες ομάδες και ολοκληρώθηκαν υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία.

Ορισμένοι διαδηλωτές έδωσαν το «παρών» φορώντας μάσκες του Μόντι ή του διαβόλου, ενώ άλλοι είχαν φτιάξει ομοιώματα του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, την Άνγκελα Μέρκελ ή ακόμη και του Μπαράκ Ομπάμα.

«Ενωμένοι με μία Ευρώπη που ξεσηκώνεται» ήταν ένα από τα πανό που βρέθηκε στην κορυφή ενός από το μπλοκ στην πορεία. Ανάμεσα στα ελάχιστα επεισόδια ήταν η «επίθεση» με αυγά στις εισόδους τραπεζών και μερικές κροτίδες.

O Mόντι τέθηκε τον περασμένο Νοέμβριο επικεφαλής της κυβέρνησης τεχνοκρατών με στόχο να αποτραπεί η βύθιση της Ιταλίας στη δίνη της κρίσης χρέους. Η κυβέρνηση έχει περάσει μέτρα σκληρής λιτότητας που καλύπτουν όλο το εύρος της ιταλικής οικονομίας -σε μία χώρα που, όπως σημαντικό τμήμα της Ευρωζώνης, παλεύει με την ύφεση και την υψηλή ανεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...