Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012


Σαμαράς – Βενιζέλος – Κουβέλης ας πουν, επιτέλους, ένα «όχι» στην τρόικα

Ο πρωθυπουργός, όπως και ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης, δείχνουν έτοιμοι να συμφωνήσουν (και) στο τσεκούρωμα των αποζημιώσεων στις περιπτώσεις απολύσεων, αρκεί αυτό να μην είναι ακραίο.
Στη λογική «φάγαμε το γάιδαρο κι έμεινε η ουρά του»…
Το μείζον ερώτημα, όμως, είναι τι θα κάνουν οι βουλευτές τους. Ήδη η κοινοβουλευτική πλειοψηφία αριθμεί 176 βουλευτές, μετά τη διαγραφή Νικολόπουλου και Σταυρογιάννη από τη ΝΔ, καθώς και την αποχώρηση Μιχελογιαννάκη από τη ΔΗΜΑΡ.
Πόσοι άλλοι βουλευτές της ΝΔ θα επιλέξουν να πουν «ας σώσουν άλλοι την Ελλάδα, εμείς προτιμούμε να πούμε όχι στα μέτρα ώστε να πηγαίνουμε στην ταβέρνα της γειτονιάς μας χωρίς φόβο ότι θα μας γιαουρτώσουν»;
Και πόσοι θα βρεθούν, αντιστοίχως, από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να κάνουν το ίδιο;
Ήδη μια ομάδα βουλευτών «φλερτάρει» με την πρόταση Σκανδαλίδη για καταψήφιση των μέτρων και αποχώρηση από την κυβέρνηση.
Ανάλογες κινήσεις υπάρχουν και στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη.
Συνεπώς, οι τρεις αρχηγοί θα πρέπει να σκεφτούν ξανά και ξανά τις αποφάσεις τους. Και αν χρειαστεί ας πουν και ένα «όχι» στην τρόικα. Τόσα και τόσα «ναι» θα περιλαμβάνει η συμφωνία. Ας κάνουν και οι Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς κάπου πάσο -και μαζί οι εγχώριοι επιχειρηματίες που τους έχουν αναθέσει ρόλο σπόνσορα.
Διότι, μην κοροϊδευόμαστε, τα δικά τους συμφέροντα εξυπηρετούν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...