Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ο "Υπεργολάβος" , η "Κυβερνώσα ??? " και η Ευαισθησία της Ανανεωτικής Αριστεράς

Του Σταύρου Μπούρπουλα

Πρίν από 5-6 μήνες , στο άκουσμα σύλληψης δημοσιογράφου για δημοσιοποίηση μιας λίστας καταθετών με καταθέσεις στο εξωτερικό(την επονομαζόμενη ως λίστα Λαγκάρντ) , την οποία οι υπουργοί οικονομικών των κυβερνήσεων Γ.Παπανδρέου και Παπαδήμου  εξαφάνισαν αντί να την εκμεταλλευτούν και να υποχρεώσουν πιθανούς φοροφυγάδες να πληρώσουν φόρο όπως έγινε σε Γαλλία , Ιταλία , Ισπανία κλπ , η ΔΗΜΑΡ θα είχε βγάλει ανακοίνωση για την ελευθερία του τύπου και τη διαφάνεια .
Τώρα όμως που με αυτεπάγγελτη εισαγγελική δίωξη συνελήφθη ο δημοσιογράφος κ.Βαξεβάνης , αντί ανακοίνωσης ,η απόλυτη σιωπή από τη στηρίζουσα την κυβέρνηση του βαθέως μπλέ Δημοκρατική Αριστερά.
Βέβαια κάποιος μπορεί να δείξει κατανόηση διότι η Δημάρ έχοντας την υπεργολαβία τμήματος της σωτηρίας της χώρας που της ανατέθηκε από τους εργολάβους του Πασόκ και της ΝΔ , που να βρεί το χρόνο να ασχοληθεί με λεπτομέρειες.Υποθέτω ότι οι περισσότεροι-ες από εμάς που συνιδρύσαμε το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς , δε θέλουμε να φανταστούμε ότι από την Κυβερνώσα Αριστερά , η Κυβερνώσα επικράτησε της Αριστεράς .Ισως υπάρχουν και άλλες δικαιολογίες για τη μη τοποθέτηση της Δημαρ για τη σύλληψη Βαξεβάνη , όταν αυτοί που λούφαραν τη λίστα Λαγκάρντ κυκλοφορούν ελεύθεροι. Φανταστείτε να είναι Σαββατοκύριακο , να είστε κομματικά στελέχη και να έχετε επιφορτιστεί με την αξιολόγηση εκατοντάδων βιογραφικών για τη στελέχωση της Δημόσιας Διοίκησης.και να είστε και άσχετοι με το αντικείμενο.Ε που καιρός να ασχοληθεί κάποιος με τους κάθε λογής δημοσιογράφους που αναστατώνουν Σαββατιάτικα την κοινωνία και αποσπούν την προσοχή από το μεγάλο στόχο : Τη σωτηρία της πατρίδας . Σωτηρία  με ή χωρίς πατριώτες(ζωντανούς οικονομικά  αξιοπρεπείς πολίτες ), αυτό δεν έχει σημασία για τους ....σωτήρες. Προέχει η ...Σωτηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...