Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012


Ούτε φράγκο!

Του Ι.Κ.Πρετεντέρη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 , ΤΑ ΝΕΑ
Θέλω να απευθυνθώ στον καλόπιστο αναγνώστη για να τον ρωτήσω:
Ας πούμε ότι τον είχαν στείλει ως εμπειρογνώμονα σε μια χρεοκοπημένη χώρα.
Η οποία είχε 25,1% ανεργία στον ιδιωτικό και αυτοαπασχολούμενο τομέα αλλά αρνιόταν να απολύσει τους υπαλλήλους των δημόσιων οργανισμών που έκλειναν.
Και ο αρμόδιος υπουργός εμφανιζόταν στη διαπραγμάτευση να πει:
- Μην ανησυχείτε. Θα διώξω εντεκάμισι χιλιάδες επίορκους και ανεπαρκείς δημοσίους υπαλλήλους.
Τι θα του απαντούσατε; Να σας πω τι θα του απαντούσα εγώ:
- Μα, πας να μας τρελάνεις, καλέ μου άνθρωπε; Η χώρα σου βούλιαξε κι εσύ μας υπόσχεσαι ότι θα διώξεις τους επίορκους και τους ανεπαρκείς; Υπονοείς, δηλαδή, ότι οι επίορκοι και οι ανεπαρκείς εξακολουθούν ακόμη να υπηρετούν στο Δημόσιο;
Αυτά περίπου θα του έλεγα εγώ. Δεν ξέρω αν του το είπε η τρόικα, αλλά είμαι βέβαιος ότι το σκέφτηκε.
Και δεν είναι το χειρότερο. Διότι στην ίδια χώρα ανακαλύπτουν ξαφνικά μια τρύπα ένα δισ.(!) στον ΕΟΠΥΥ.
Ενα δισ. ευρώ, όχι φιστίκια.
Το οποίο πάει να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία και τρέχουν τελευταία στιγμή να κόψουν πρόσθετες φοροαπαλλαγές για να μαζέψουν τα λεφτά.
Με άλλα λόγια, ο ΕΟΠΥΥ αποδεικνύεται ένα κολοσσιαίο πρόβλημα, όχι μόνο για τους ασφαλισμένους του αλλά και για τους φορολογούμενους και για ολόκληρη την Ελλάδα.
Και ποιον διορίζει η κυβέρνηση διοικητή στον ΕΟΠΥΥ; Εναν πρώην βουλευτή της ΝΔ!..
Λυπάμαι, αλλά εγώ αυτό το ονομάζω ασυνειδησία.
Οι άνθρωποι όχι μόνο δεν έχουν συνειδητοποιήσει πού βρίσκεται η χώρα, όχι μόνο δεν ξέρουν πώς θα τη βγάλουν από τα μπάζα, αλλά επιπλέον συμπεριφέρονται σαν να μην τρέχει τίποτα.
Business as usual! Θα βάλω τον κολλητό, που θα φέρει τους κολλητούς, θα διορίσουμε κανένα δικό μας παιδί, θα σπρώξουμε κανένα ρουσφετάκι.
Μιλάμε για την πλήρη και απόλυτη ασυνειδησία.
Αντί να επιστρατεύσουν το καλύτερο επιστημονικό δυναμικό της χώρας, αντί να κατεβάσουν μια Εθνική Ελλάδος που να γυαλίζει το μάτι της, αντί να ικετεύσουν τους καλύτερους και αξιότερους συμπολίτες μας να στρατευθούν στην υπόθεση σωτηρίας, κινούνται μεταξύ «κηπουρών», «κολλητών», Καλαματιανών και πρώην πολιτευτών της πυρκαγιάς.
Λυπάμαι, αλλά έτσι δουλειά δεν γίνεται. Σε κανένα επίπεδο.
Διότι αν η τρόικα (και η όποια τρόικα...) διαμηνύσει στους προϊσταμένους της ότι στην Ελλάδα τα λαμόγια και οι ανεπαρκείς εξακολουθούν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι και ότι οι μεγαλύτεροι ασφαλιστικοί οργανισμοί βρίσκονται στα χέρια πρώην πολιτευτών, τότε όχι 31,5 δισ. δεν θα μας δώσουν αλλά μάλλον θα γυρέψουν πίσω κι αυτά που έως τώρα μας έδωσαν!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...