Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012


Κουβέλης: «Δεν παρέσυρε η Ελλάδα την Κύπρο στην οικονομική κρίση»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012 , tanea.gr


Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν παρέσυρε την Κύπρο μαζί της στην οικονομική κρίση, αν και παραδέχεται ότι οι δύο χώρες «δεν παύουν να είναι συγκοινωνούντα δοχεία». 

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» ο κ. Κουβέλης δηλώνει ότι «στην κάτω βόλτα βρέθηκε η Ελλάδα, βρίσκεται και η Κύπρος ως το αποτέλεσμα της πολιτικής που ασκήθηκε. Μια πολιτική η οποία δεν έβλεπε μπροστά, δεν καταλάβαινε ότι ήταν αδιέξοδα τα μέτρα τα οποία στο πρόσφατο όσο και στο μακρινότερο παρελθόν είχαν ληφθεί». 

Ειδικά για την Ελλάδα τονίζει ότι εκείνο που κυριαρχεί είναι η χώρα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, να μην επιστρέψει στη δραχμή, με επίγνωση του επαχθούς των μέτρων, για να δρομολογηθούν νέες πολιτικές που θα οδηγήσουν τη χώρα σε διέξοδο. Το στοίχημα σήμερα, επισημαίνει, υπό τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες είναι να πετύχει η κυβέρνηση εθνικής ευθύνης.

Στο ερώτημα, για το ενδεχόμενο να γίνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης -όπως ακούγεται ότι ζητά το Εurogroup- ο κ. Κουβέλης απαντά ότι δεν γνωρίζει να υπάρχει επιλογή της Ευρωζώνης για να υπάρξει μια κυβέρνηση στην οποία θα μετέχουν και οι αρχηγοί των δύο άλλων κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, δηλαδή της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ.

«Θεωρώ ότι αυτή την ώρα οποιαδήποτε συζήτηση για ανασχηματισμό, για τη συγκρότηση με διαφορετικό τρόπο του κυβερνητικού
σχήματος είναι επιζήμια», υπογραμμίζει.  Επίσης, χαρακτηρίζει καλή τη συνεργασία μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών, που
στηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...