Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012


Η νέα πρόταση για τα εργασιακά δεν αποτελεί βάση συζήτησης, επιμένει η ΔΗΜΑΡ

Αθήνα , 24/10/12 , in.gr
«Αδειάζει» τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα η ΔΗΜΑΡ για τους χειρισμούς του επί του ζητήματος των εργασιακών και για την αναφορά του ότι «τo πακέτο έχει κλείσει».

Στις 6 συνεδριάζει η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ.

Όπως αναφέρει Το Βήμα, το κόμμα του Φ.Κουβέλη, παρά τις νέες εξελίξεις από τις αλλαγές στα εργασιακά, που εμφανίζονται ως υποχώρηση της τρόικας, επιμένει να θεωρεί ότι οι μεταβολές αυτές δεν αποτελούν αποδεκτή βάση συζήτησης και πολύ περισσότερο συμφωνίας.

Όπως λένε από το ηγετικό επιτελείο της ΔΗΜΑΡ, «για μας παραμένει ως κρίσιμο να μην περάσει η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και ο ορισμός από την κυβέρνηση του κατώτατου μισθού ».

Η ηγετική ομάδα της ΔΗΜΑΡ αντιμετωπίζει ως βεβιασμένες τις κινήσεις και τις δηλώσεις του κ. Στουρνάρα, με δεδομένο ότι η Αγ. Κωνσταντίνου θέλει να φτάσει η υπόθεση για τα εργασιακά σε υψηλό πολιτικό επίπεδο στην Ευρώπη. Επιζητούν να τεθεί από την ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές και την ηγεσία της ΕΕ η απαίτηση να απεμπλακεί το ζήτημα των εργασιακών από το πακέτο μέτρων και την δόση των 31,5 δις. ευρώ.

Επιπλέον, είναι προφανές ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θέλει να θεωρηθεί ότι η άρνησή της στην ψήφιση των εργασιακών ενέχει «μικροκομματική διάσταση» και ότι προς αποφυγή του πολιτικού κόστους ελίσσεται για να βρεθεί δίοδος, ώστε να μην πάρει επάνω της το «αντεργατικό στίγμα».

Γι’ αυτό, προβάλλει ως προτεραιότητά της «να σωθούν τα εργασιακά δικαιώματα» και σε δεύτερο πλάνο ζητά, αν έρθουν προς ψήφιση εργασιακές μεταβολές με τις οποίες διαφωνεί, αυτές να κατατεθούν στη Βουλή ξεχωριστά από το πακέτο μέτρων της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Πάντως, το απόγευμα κυβερνητικές πηγές διευκρίνιζαν για τα εργασιακά ότι αποκρυσταλλώθηκε ο βασικός κορμός στη βάση των ζητημάτων που αποτελούσαν κόκκινες γραμμές για το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...