Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Προτείνει συζήτηση στη Βουλή για το χρέος

ethnos.gr
Πρόταση για την επίτευξη εθνικής συνεννόησης για το χρέος κατέθεσε χθες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, μόνο που αυτήν τη φορά ζήτησε να πραγματοποιηθεί η σχετική συζήτηση στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Πρόταση για την επίτευξη εθνικής συνεννόησης για το χρέος κατέθεσε χθες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, μόνο που αυτήν τη φορά ζήτησε να πραγματοποιηθεί η σχετική συζήτηση στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
«Καλώ την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να συζητήσουμε το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής. Τους καλώ να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων για ένα θέμα κατά κυριολεξία εθνικό, όπως είναι το θέμα του χρέους», υπογράμμισε ο Φ. Κουβέλης.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στις δηλώσεις που πραγματοποίησε για το θέμα του χρέους σημείωσε ότι η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση που κατέθεσε προ ημερών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, «εγκλωβισμένη σε μικροκομματικούς σχεδιασμούς», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ελάχιστη συμφωνία
Τόνισε ότι «ο πολιτικός κόσμος οφείλει να συνεννοηθεί, οφείλει να διαμορφώσει την ελάχιστη κοινή συμφωνία για την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους» και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση κάνει λάθος αρνούμενη την πρότασή του μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στις Βρυξέλλες σχετικά με τη γραμμή πίστωσης που προτείνεται για την Ελλάδα. «Αυτή την κρίσιμη ώρα για το μέλλον του τόπου επαναφέρω την πρόταση της εθνικής συνεννόησης», είπε ο Φ. Κουβέλης.
Σήμερα θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση της ΕΕ και της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ στην οποία θα αποφασιστούν οι πρωτοβουλίες του κόμματος το προσεχές διάστημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΗΜΑΡ προετοιμάζει εκδήλωση για το δημόσιο χρέος στις 20 Νοεμβρίου, στην οποία ο πρόεδρος του κόμματος Φ. Κουβέλης θα επαναλάβει την πρόταση για να αναζητηθεί κοινός τόπος μεταξύ των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου εν όψει της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.
Ν. Β. Τσίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...