Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Οι «υποκινητές»….. των κινήσεων

24 Nov, 2014 , ipyxida.gr

καταλήψεις

Ιωάννα Μαρίνου
της Ιωάννας Μαρίνου

Στο προσκήνιο μπήκε πριν από μερικές μέρες και πάλι η νεολαία με τις καταλήψεις των σχολείων. Η «αδιάφορη» νεολαία ,η «απολιτίκ» νεολαία, η νεολαία «που ξημεροβραδιάζεται στις καφετέριες και στο διαδίκτυο».
«Υποκινήθηκαν», είπατε πριν μερικές μέρες οι καταλήψεις των μαθητών, «υποκινούνται» λέτε και οι πορείες ,οι διαδηλώσεις, «υποκινούνται» οι απεργίες.
Υποστηρίζετε πως ένα υπό-γειο σύστημα υπο-κινεί τους πάντες! Τους υποκινεί να βγουν στους δρόμους ,ν αντιδράσουν. Ένα υπό-γειο σύστημα που προσπαθεί να αμαυρώσει τον…. «επί-γειο» παράδεισο που μας δημιουργήσατε με τόσο κόπο και τόσες θυσίες.
Να το δεχτώ, αγαπητοί μου κύριοι .Να σας χαραχτηρίσω και «θύματα» μιας συμμορίας υποκινητών, αν αυτό σας ευχαριστεί!
Μόνο που να…το «θύμα» από το «θυμός» δυο γράμματα απέχουν. Δυο γράμματα που όμως μπορούν να γεμίσουν δρόμους και πλατείες.
Δυο γράμματα που μοιάζει να φοβόσαστε πολύ!
Γιατί όσο κι αν όλα αυτά τα χρόνια, προσπαθήσατε να (υπό-)κινήσετε ένα σύστημα που αναζητά απονευρωμένους θεατές στην αρένα που δημιουργήσατε, αποτύχατε!
Γιατί όσο κι αν (υπο-)κινήσατε, με τα μέσα που διαθέτετε, τη διαδικασία τυποποίησης της κοινωνίας ως εργαλείο κοινωνικού ελέγχου, αποτύχατε.
Γιατί όσο κι αν αντιμετωπίζετε κάθε αντίδραση ως «ετερότητα», ως εν δυνάμει απειλή, όσο κι αν χτίζετε ένα «κράτος- φρούριο» αντί ενός κράτους πρόνοιας, αποτύχατε να προφυλαχτείτε.
Υπάρχουν ακόμη κάποιοι που υπο-κινούνται και τελικά…κινούνται, κάποιοι που αντιδρούν, κάποιοι που δεν ταιριάζουν …με τα υλικά της σούπας σας.
Κι εσείς αναζητάτε συνεχώς τους υποκινητές, μιλάτε γι αυτούς παντού, βάζετε κριτήρια για να τους αναγνωρίσουμε και να τους αποφύγουμε και να προστατεύσουμε έτσι τελικά την «εύρυθμη λειτουργία» της κοινωνίας!
Ε! λοιπόν σκέφτομαι να σας βγάλω απ αυτή την αγωνία .Σκέφτομαι να σας αποκαλύψω τους υποκινητές…. των κινήσεων, γιατί τους γνώρισα! Τους γνώρισα πριν βγω στους δρόμους μαζί με τους υπόλοιπους. Τους ήξερα όταν περπάτησα ως γονιός δίπλα στους μαθητές, όταν περπάτησα ως κόρη δίπλα στους συνταξιούχους, ως εργαζόμενη πλάι στους απλήρωτους μισθωτούς των 400 ευρώ και τελικά ως υποψήφια άνεργη δίπλα στους απολυμένους.
Εσείς , «αξιότιμοι κύριοι» είστε οι υποκινητές. Εσείς και οι συνθήκες που δημιουργήσατε με τις πολιτικές που ασκείτε τόσα χρόνια!!!
η Ιωάννα Μαρίνου είναι μέλος της ΚΕ ΔΗΜΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...