Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Κουβέλης: Οι τράπεζες να βοηθήσουν την ενίσχυση της ρευστότητας

in.gr
Κουβέλης: Οι τράπεζες να βοηθήσουν την ενίσχυση της ρευστότητας
Συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, είχε ο Φώτης Κουβέλης. Τη συνάντηση ζήτησε η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ για να ενημερωθεί σχετικά με τις αντοχές του τραπεζικού συστήματος, μετά τα stress tests, και τα μέτρα ρευστότητας στην αγορά, καθώς και για τη νέα σχέση με τους δανειστές, την ώρα που οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καθοριστικό στάδιο.
«Ο κ. Στουρνάρας μάς ενημέρωσε αναφορικά με την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος, και εμείς εκείνο το οποίο υποστηρίξαμε και προτείναμε είναι ότι οι τράπεζες, μετά την επιτυχή έκβαση των stress tests, οφείλουν να ενισχύσουν τη ρευστότητα και τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και πολιτών» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Πρόσθεσε ότι οι ελληνικές τράπεζες οφείλουν να εξαντλήσουν τα περιθώρια και να αναζητήσουν την κερδοφορία τους στις δικές τους επενδυτικές διαδικασίες, αλλά και στη δική τους εξυγίανση, καθώς το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η αγορά δεινοπαθεί και στενάζει από την έλλειψη χρηματοδότησης.
Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε τη θέση του κόμματός του ότι «πρέπει να σταματήσει να υπάρχει στη χώρα μας το λεγόμενο ολιγοπώλιο του τραπεζικό συστήματος», τονίζοντας ότι «είναι αναγκαίο να υπάρξει η ακώλυτη, η χωρίς μεγάλους περιορισμούς παρουσία και άλλων χρηματοπιστωτικών τραπεζικών φορέων στην αγορά, πέραν των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, για να ενισχυθεί η ανάπτυξη».
Σχετικά με το ζήτημα των 11,4 δισ. ευρώ του ΤΧΣ, ο Φώτης Κουβέλης υπογράμμισε πως «η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει ότι αυτό πρέπει να αποτελέσει, σε κάθε περίπτωση, το 'μαξιλάρι' που θα δώσει τη δυνατότητα να στηριχθούν επενδυτικές διαδικασίες, αλλά και η αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν γενικότερα και συνολικότερα την οικονομική κατάσταση της χώρας». 
Τον κ. Κουβέλη συνόδευαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Τσούκαλης, η βουλευτής Μίνα Ξηροτύρη και ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Χατζησωκράτης
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...