Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Με το άρωμα της Ανανεωτικής Αριστεράς.

Του Μιχάλη Σαμπατακάκη , badiera.gr

ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗΣ1
“Τι θα σημαίνει για την πολιτική ζωή του τόπου να μην υπάρχει ΔΗΜΑΡ;” ρώτησε η δημοσιογράφος τον Φώτη Κουβέλη.
Πριν από πάρα πολλά χρόνια έγραφα:
«Τα νεανικά μας χρόνια και η σχέση μας με την πολιτική και τον πολιτισμό τον καιρό της δικτατορίας και της μεταπολίτευσης, καθορίστηκαν βαθιά από την εμφάνιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη του ρεύματος της Ανανεωτικής Αριστεράς.
Ζώντας τότε αρκετοί από εμάς την πιο ακραία μορφή του καπιταλισμού και του ατλαντισμού, τη δικτατορία και αγωνιζόμενοι εναντίον της, μάθαμε ταυτόχρονα να αγωνιζόμαστε κατά του σταλινισμού και του δογματισμού. Νοιώσαμε βαθιά τη διάσπαση σε ανανεωτές και δογματικούς του ΚΚΕ, το Γαλλικό Μάη, την Άνοιξη της Πράγας. Οργανωθήκαμε στο ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟ, τη νεολαία του ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ. Αγαπάμε την πολιτική μας ιστορία.
Μάθαμε να διαβάζουμε Έλληνες ποιητές. Μάθαμε, σχεδόν ανακαλύψαμε, να ταυτίζουμε την έννοια του σοσιαλισμού με την έννοια της δημοκρατίας, να σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα, να είμαστε Ευρωπαίοι ενώ ήμασταν ταυτόχρονα αριστεροί.  Ζήσαμε μια μικρή-όχι τη μόνη-πολιτιστική νησίδα στη χώρα μας, μια μικρή -όχι τη μόνη-αντίσταση στη βαρβαρότητα. Και νομίζουμε πώς αφήσαμε ίχνη…»
Υπάρχει κόκκινη κλωστή από τότε μέχρι σήμερα, συνδέοντας τα; Αφήνουμε σήμερα ίχνη; Και τι θα σημαίνει για τη πολιτική ζωή του τόπου σήμερα, να μην υπάρχει Ανανεωτική και Δημοκρατική Αριστερά;
Μπορεί να επιβραβεύεται το “success story” της ΝΔ, με 1.500.000 ανέργους;
Μπορεί να επιβραβεύεται ο θυμός του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ρεαλιστικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας μέσα στην Ευρώπη;
Μπορεί να επιβραβεύεται η δορυφορική σχέση του ΠΑΣΟΚ με τις συντηρητικές πολιτικές;
Μπορεί να επιβραβεύεται η θολούρα και το “εγώ” στη πολιτική, που έχει το ΠΟΤΑΜΙ;
Μπορεί να επιβραβεύεται το ΚΚΕ, που αποτελεί την αντιπροσωπεία ενός εργοστασίου (του “υπαρκτού σοσιαλισμού”) που έχει κλείσει;
Μπορεί τέλος να επιβραβεύεται ακόμη και μια εγκληματική συμμορία από ναζί, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ;
Αυτά τα κόμματα αξίζουν στο λαό μας;
Η Ανανεωτική και Δημοκρατική Αριστερά έχει βαθιές  ρίζες στη νεότερη πολιτική ιστορία
της χώρας. Έχει ήθος και βαριά αγωνιστική παρουσία σε όλες τις δύσκολες στιγμές.
Υπερασπίζοντας την κοινωνία, την δημοκρατία και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
Σήμερα μόνο η ΔΗΜΑΡ μπορεί να είναι ο καταλύτης για αλλαγή πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και απεξάρτησης του από συντηρητικές πολιτικές .Ταυτόχρονα μόνο η ΔΗΜΑΡ μπορεί να είναι ο καταλύτης για αλλαγή πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ προς την κατεύθυνση ενός ρεαλιστικού προγράμματος με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό.
Η ΔΗΜΑΡ και ο Φώτης Κουβέλης έχουν την εκτίμηση του λαού. Χρειάζονται και την ψήφο του.
Η Ανανεωτική και Δημοκρατική Αριστερά, η ΔΗΜΑΡ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, χρειάζεται να υπάρχει δυνατή, για να είναι ο καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...