Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Μ. Ανδρούτσου: Ο Άγιος Δημήτριος μας έχει ανάγκη όλους

vimaonline.gr

Τους δημότες του Αγ. Δημητρίου που την στήριξαν με την ψήφο τους ευχαρίστησε η απερχόμενη Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου και τους κάλεσε να στηρίξουν την παράταξη "Αλλάζουμε την Πόλη" και στο δεύτερο γύρο την προσεχή Κυριακή 25 Μαΐου.

Η Μαρία Ανδρούτσου συγκέντρωσε το 33% των ψήφων των δημοτών, διπλασιάζοντας σχεδόν το ποσοστό της σε σχέση με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2010. Αυτό καταδεικνύει την εκτίμηση των συνδημοτών της και την αναγνώριση του έργου της.


Μεταξύ άλλων, εν καιρώ κρίσης, ο Δήμος Αγ. Δημητρίου ήταν πρωτοπόρος στην υλοποίηση κοινωνικών παρεμβάσεων για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Μάλιστα, ο Δήμος Αγ. Δημητρίου θεωρείται πρωτοπόρος στον τομέα των κοινωνικών παροχών, καθώς είναι από τους πρώτους δήμους που δημιούργησαν Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φροντιστήριο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Ιματιοθήκη, Λαχανόκηπους και Κοινωνικό Συσσίτιο, ενώ ενίσχυσε τις δομές των δημοτικών ιατρείων.

Να σημειωθεί ότι για το έργο των δημοτικών λαχανόκηπων στο Δήμο, το οποίο είχε εξαγγείλει προεκλογικά και πραγματοποίησε πριν από πέντε μήνες, έκανε ειδική αναφορά και το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο CNN. 

Επίσης, στο δήμο Αγίου Δημητρίου τα τροφεία των παιδικών σταθμών είναι δωρεάν, όπως επίσης δωρεάν είναι και οι καλοκαιρινές κατασκηνώσεις για τα παιδιά των δημοτών. Επιπροσθέτως η Κοινωνική Υπηρεσία στηρίζει ποικιλοτρόπως πάνω από 700 οικογένειες και ο στόχος της δημοτικής αρχής είναι να αυξηθεί η βοήθεια στις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί από την κρίση. 

Αναλυτικά, στη δήλωσή της η Μαρία Ανδρούτσου ανέφερε:
"Στην αναμέτρηση της πρώτης Κυριακής καταγάγαμε ένα σημαντικό ποσοστό της τάξεως του 33% και το οφείλουμε στους ανθρώπους που μας στήριξαν, στους συμπολίτες μας. Με την εκλογική σας ετυμηγορία της 18ης Μαΐου, αναγνωρίσατε το έργο μας, δικαιώσατε τις προσπάθειες που καταβάλαμε για τον άνθρωπο και την πόλη και αποδεχθήκατε το κάλεσμά μας να συνεχίσουμε μαζί αυτή την ωραία πορεία που έχουμε ξεκινήσει πριν από τριάμισι χρόνια. 

Με βαθύ αίσθημα δικαίωσης, αλλά κυρίως αυξημένης ευθύνης, υποδεχόμαστε την επιλογή που κάνατε με την ψήφο σας αυτή την Κυριακή.

Εκφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μας για την ανταπόκρισή σας, μια μεγαλύτερη υπόσχεση ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να σταθούμε άξια απέναντι στις προσδοκίες σας και ένα κάλεσμα συσπείρωσης και αγώνα για να επισφραγίσουμε αυτή τη σπουδαία νίκη.

Με τις σκέψεις αυτές, απευθύνουμε ενωτικό κάλεσμα σε όλους τους συμπολίτες μας, που κατά την πρώτη Κυριακή δεν δικαιώθηκε η προτίμησή τους. Καλούμε όλους τους πολίτες του Αγ. Δημητρίου, ανεξάρτητα από το ποιά παράταξη στήριξαν την πρώτη φορά, να σκεφτούν το μέλλον της πόλης και να μας στηρίξουν την επόμενη Κυριακή για να συνεχίσουμε το έργο που έχουμε ήδη ξεκινήσει. Ο Άγιος Δημήτριος μας έχει ανάγκη όλους. Κανένας δεν περισσεύει στην προσπάθεια αυτή. Να αφήσουμε πίσω κάθε δευτερεύον που μας χωρίζει, να διαμορφώσουμε νέο κλίμα συνεργασίας και ενότητας και να σκύψουμε με άλλο πνεύμα πάνω στα κοινά μας προβλήματα. 

Την επόμενη Κυριακή ψηφίζουμε για το μέλλον της πόλης μας. 
Ας είμαστε όλοι εκεί!".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...