Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Φ. Κουβέλης- Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα των συνδυασμών που στήριξε η ΔΗΜΑΡ

metarithmisi.gr

Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα που κατέγραψαν οι συνδυασμοί που στήριξε η ΔΗΜΑΡ στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών και περιφερειακών εκλογών, εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης, αργά το βράδυ, όταν είχαν διαμορφωθεί οι τάσεις τόσο στις περιφέρειες όσο και στους μεγάλους δήμους της χώρας.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε, ιδιαίτερα, τα ποσοστά που πήραν οι συνδυασμοί με καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, όπως του υποψηφίου στην Αθήνα Γιώργου Καμίνη και στη Θεσσαλονίκη Γιάννη Μπουτάρη, και επισήμανε: «Η "Δημοκρατική Αριστερά - Προοδευτική Συνεργασία" έχει την ικανοποίηση ότι συνέβαλε στη διαμόρφωση αυτοδιοικητικών σχημάτων, που εγγυώνται την κοινωνική αλληλεγγύη και την τοπική ανάπτυξη στη βάση προοδευτικών προγραμμάτων. Έχει δε την ικανοποίηση για τις σημαντικές καταγραφές ψηφοδελτίων για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, που εκφράζουν συνεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς και κοινωνικές συμμαχίες».

Ο Φώτης Κουβέλης ζήτησε, την επόμενη Κυριακή, η υποστήριξη των πολιτών στα σχήματα να ολοκληρωθεί. «Γι’ αυτήν ακριβώς την αντίληψη συνεχίζει να μάχεται η "Δημοκρατική Αριστερά - Προοδευτική Συνεργασία", η συμπαράταξη που διεκδικεί στην κάλπη των ευρωεκλογών, την άλλη Κυριακή, τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη, για να ισχυροποιηθεί στην Ελλάδα η πολιτική εξόδου από την κρίση με σταθερή ευρωπαϊκή πορεία», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και υπογράμμισε την ανησυχία του για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, τα οποία «δημιουργούν την υποχρέωση αντιμετώπισης του επικίνδυνου αυτού φαινομένου από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...