Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Γιατί ο Φ. Κουβέλης πηγαίνει στις Βρυξέλλες, αλλά όχι στη Ρώμη

metarithmisi.gr

Οι τελικές αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ για τη σχέση της με τους ευρωσοσιαλιστές

Ενταξη στην ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στο ευρωκοινοβούλιο μετά τις ευρωεκλογές και όχι στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα αποφάσισε, τελικά, η ΔΗΜΑΡ. Για το λόγο αυτό, ο Φ. Κουβέλης δεν θα μεταβεί στη Ρώμη αύριο, για την πανηγυρική συνεδρίαση του ΕΣΚ, αλλά θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα.

Στο διεθνές φόρουμ για την «προοδευτική οικονομία» που διοργανώνει η ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του ευρωκοινοβουλίου θα συμμετάσχει ο Φώτης Κουβέλης και αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, κατόπιν πρόσκλησης του επικεφαλής της ευρωομάδας  Χάνες Σβόμποντα. Κατά τη διάρκεια της τριήμερης παρουσίας τους στις Βρυξέλλες, από την ερχόμενη Τετάρτη 5/03 έως και την Παρασκευή 7/03,  ο πρόεδρος και τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς θα παρέμβουν στις συζητήσεις που θα οργανωθούν με τη συμμετοχή κορυφαίων οικονομολόγων, όπως οι Τζόζεφ Στίγκλιτς, Πωλ Κρούγκμαν, Ζαν-Πολ Φιτουσί, Πέτερ Μπόφινγκερ κ.α. Τις εργασίες του φόρουμ θα ανοίξει ο Χάνες Σβόμποντα, ενώ την κεντρική ομιλία θα εκφωνήσει ο  Μάρτιν Σουλτς. το πλαίσιο της επίσκεψης, την Πέμπτη το απόγευμα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου  στο ευρωκοινοβούλιο, ενώ την Παρασκευή θα έχει συναντήσεις με ευρωπαίους επιτρόπους.

Δηλαδή, η ΔΗΜΑΡ δεν θα ενταχθεί στο ΕΣΚ αλλά θα ενταχθεί στην ομάδα ευρωβουλευτων του ΕΣΚ εφόσον εκλέξει ευρωβουλευτή. Ετσι, αποφεύγεται το αυριανό ταξίδι στη Ρώμη για τη συνεδρίαση του ΕΣΚ στην οποία θα επισημοποιηθεί η υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς για την προεδρία της Κομισιόν. Εκεί, άλλωστε, η ΔΗΜΑΡ θα μπορούσε να συμμετάσχει μόνο με την ιδιότητα του παρατηρητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...