Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Στην ΔΗΜΑΡ προσχώρησε η Μαριλένα Κοππά

tovima.gr
Εξηγώντας την κίνησή της είπε ότι το ΠαΣοΚ έχει γίνει συνιστώσα της Ν.Δ
Στην ΔΗΜΑΡ προσχώρησε η Μαριλένα Κοππά
Την προσχώρησή της στη ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά την Παρασκευή. Εξηγώντας την κίνησή της, η Μαριλένα Κοππά άφησε εκ νέου αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι έχει γίνει συνιστώσα της ΝΔ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Παρασκευής, η Μαριλένα Κοππά υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ εδώ και καιρό δεν είναι αυτόνομο και πως έχει αποδεχθεί να καταργηθούν μεταρρυθμίσεις που το κόμμα είχε προωθήσει επί κυβέρνησης Παπανδρέου.

Η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής σημείωσε ότι η ίδια έχει εκφράσει τις απόψεις της αυτές δημοσίως εδώ και μήνες, αλλά η κριτική της δεν έχει απασχολήσει το ΠΑΣΟΚ, ούτε θετικά -σε μια προσπάθεια να διορθωθούν τυχόν λάθος κινήσεις-, ούτε αρνητικά -να την καλέσουν για εξηγήσεις.

Η Μαριλένα Κοππά τάχθηκε υπέρ της σταθερότητας στη χώρα, ωστόσο υπογράμμισε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνεται εις βάρος της κοινωνίας.

Ερωτηθείσα για την ίδρυση του κόμματος Το Ποτάμι από τον Σταύρο Θεοδωράκη, απάντησε ότι η ίδια είναι της λογικής «ας αφήσουμε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν». «Ας δούμε τι έχει να πει ο Σταύρος Θεοδωράκης και θα τον κρίνουμε» σημείωσε.


Η Μαριλένα Κοππά είναι μέλος της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας και Αντιπρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ – Τουρκίας, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου και της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Διετέλεσε επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τον Ιούλιο του 2011 έως το Μάρτιο του 2013.

Πριν την εκλογή της στο Ευρωκοινοβούλιο, διετέλεσε υπεύθυνη του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κοινωνικής Ένταξης και Μετανάστευσης του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών Ανδρέας Παπανδρέου (ΙΣΤΑΜΕ). Υπήρξε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ από το 2005 έως το 2013 και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου από το 2005 έως το 2008 και από το 2011 έως το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...