Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Το σύμπαν συνωμοτεί

Παντελής Μπουκάλας , kathimerini.gr

Ή την έχουμε την τρισχιλιετή ιστορία ή δεν την έχουμε. Αφού λοιπόν, εκτός πολλών άλλων, εδώ γεννήθηκε και η δικηγορική σαν τέχνη, λογικό είναι να διαθέτουμε και πολυμήχανους δικηγόρους. Τους απολαμβάνουμε στην τηλεόραση, να ανταγωνίζονται εμάς τους δημοσιογράφους σε πανεπιστημοσύνη. Τους απολαμβάνουμε στη Βουλή, όπου τους οδηγεί η τηλεοπτική αναγνωρισιμότητα, η ίδια που στέλνει το κασέ τους στα ύψη. Τους απολαμβάνουμε ως ποδοσφαιρικούς παράγοντες, σαν αρχαγγέλους της κάθαρσης, κι ας μην έχουν άσπιλο αθλητικό μητρώο.

Τους απολαμβάνουμε όμως ακόμα περισσότερο όταν επιδίδονται ενθουσιωδώς στο άθλημα «ανακάλυψη συνωμοσιών». Γιατί δεν μπορεί, δικηγόρος πρέπει να δασκάλεψε τον κ. Αγγελο Φιλιππίδη να πει αυτό το ιουλιοβερνικώς ευφάνταστο, ότι τον διώκουν επειδή είναι πολιτικός φίλος του κ. Κ. Καραμανλή. Ποδοσφαιρικοί ομοϊδεάτες είναι βέβαια, ως τριφυλλόφιλοι. Αλλά «πολιτικοί φίλοι»; Και ποια σκοτεινά κέντρα θα είχαν τον χρόνο και την όρεξη, κυρίως δε τον λόγο, να σκευωρήσουν κατά του κ. Καραμανλή, πλήττοντας μάλιστα τον -ποιον;- κ. Φιλιππίδη; Εδώ κοτζάμ Μιχάλης Λιάπης, ξάδερφος του πρώην πρωθυπουργού, και δεν σκέφτηκε (ή δεν του το ψιθύρισε ο δικηγόρος του) να ισχυριστεί ότι τον χτυπούν με απώτερο στόχο τον κ. Καραμανλή. Και να πεις ότι δεν είχε γερό δικηγόρο ο κ. Λιάπης; Είχε. Κι όχι απλώς γερό. Παντοδύναμο. Αφού κατόρθωσε να στείλει πρόωρα στην άλλη ζωή τη θεία του πρώην υπουργού, κι ύστερα να την αναστήσει, όταν τον τσάκωσαν ψευδόμενο. Αλλά δεν του πέρασε από το μυαλό να πει στον πελάτη του να σφυρίξει κι αυτός «το τραγούδι της πλεκτάνης».

Το τραγουδάει όμως ο κ. Γιακουμάτος. Που δεν βρήκε σοβαρή εξήγηση για τις φορολογικές εμπλοκές του οικογενειακού γηροκομείου και το ’ριξε στη συνωμοσιολογία. Να τον συμβούλεψε ο δικηγόρος του δεν φαίνεται πιθανό. Ο πρώην υπουργός, ρήτωρ δεινός, ασκημένος στα τηλεοπτικά αλώνια, δεν χρειάζεται κανέναν να του πει ότι φυσικά και είναι το κέντρο του κόσμου, φυσικά και όλοι συνωμοτούν εναντίον του. Μήπως κι οι χρυσαυγίτες, κέντρο πια του ευρωπαϊκού νεοναζισμού, θύματα σιωνιστικής συνωμοσίας δεν λένε πως είναι;

Ειρωνευόμαστε τους Αμερικανούς σαν μανιακούς της συνωμοσιολογίας, συμπληρώνοντας με καμάρι ότι εμείς δεν είμαστε Αμερικανάκια. Δεν υστερούμε όμως πολύ. Οποιος πολιτικός, νυν ή πρώην, σπουδαίος ή αστείος, βρεθεί υπό το βάρος καταγγελίας, παίρνει τα όρη και τα βουνά φωνάζοντας πως οι κακοί έστησαν πλεκτάνη εναντίον του. Ακόμα και ο κ. Τσοχατζόπουλος, το ίδιο δεν είπε: Οτι το σύστημα, οι πολιτικοί του αντίπαλοι, το κατεστημένο, οι μασόνοι, κάποιοι τέλος πάντων αποφάσισαν την πολιτική του εκτέλεση και αντάμειψαν αδρά τον διάσημο Κοέλιο, ώστε να βάλει το σύμπαν να συνωμοτήσει κατά του κάποτε Νο 2 των πρασίνων. Αλλωστε, γιατί νομίζετε ότι διαστέλλεται το σύμπαν; Για να χωρέσει τις άπειρες συνωμοσίες που εξυφαίνονται στην πατρίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...