Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Φ. Κουβέλης: Αναγκαία η περικοπή του χρέους

enet.gr
Περαιτέρω περικοπή του χρέους, εκτός της χρονικής επιμήκυνσης και της μείωσης του ποσοστού του επιτοκίου και να γίνει ανάληψη του κόστους ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από τον ESM, θεωρεί ως την προσφορότερη λύση στο ελληνικό χρέος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο «Real FM».
«Κάτι τέτοιο θα μείωνε το ελληνικό χρέος κατά 30 έως 40 δισ. ευρώ. Αυτό βέβαια θα ισχύσει στο πλαίσιο της τραπεζικής ένωσης για την Ισπανία. Η αναδρομικότητα και για την Ελλάδα οφείλει και πρέπει να είναι στο πακέτο των ελληνικών διεκδικήσεων», ανέφερε και εκτίμησε ότι η τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μετά τις Ευρωεκλογές.
Ο Φ. Κουβέλης εκτίμησε επίσης ότι οι σχετικές διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο και δήλωσε ότι θεωρεί πως το πρωτογενές πλεόνασμα είναι υπαρκτό, ανεξαρτήτως του πώς επετεύχθη και ζήτησε τη δίκαιη διανομή του και όχι με όρους προεκλογικών σκοπιμοτήτων.
Αναφορικά με τις Ευρωεκλογές, διαφώνησε με τη ρύθμιση για τον σταυρό προτίμησης, καθώς, όπως είπε, υπήρξε μία επιλογή προκειμένου να διευθετηθούν εσωκομματικά ζητήματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με τρόπο ευκαιριακό και αποσπασματικό.
Αντιρρήσεις εξέφρασε και για ενδεχόμενη θέσπιση μικρότερων περιφερειών, τις παραμονές των Ευρωεκλογών, εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο χρειάζεται 200 ψήφους στη Βουλή για να ισχύσει.
«Θα το καταψηφίσουμε», τόνισε. Όσον αφορά στο ευρωψηφοδέλτιο του «τρίτου πόλου», ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι επιδίωξη είναι να υπάρξουν υποψηφιότητες με αναγνωρισιμότητα, οι οποίες θα εκφράζουν και αυτό τον συγκροτούμενο «τρίτο πόλο», τον προοδευτικό πόλο.
Τέλος για το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Κουβέλης εκτίμησε ότι οι πολίτες αναζητούν αυτοδιοικητικά σχήματα και αυτό το υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο στην Αθήνα ο Γιώργος Καμίνης με το ψηφοδέλτιό του.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...