Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012


Ο Σπύρος Λυκούδης στο Real.gr

28/6/2012 9:16:00 πμ

Συνέντευξη στον Βασίλη Σκουρή

«Η κυβέρνηση θα μπορούσε να αποφύγει κάποιες προχειρότητες που ήταν αδικαιολόγητες» δηλώνει στο Real.gr ο Γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς και βουλευτής Επικρατείας Σπύρος Λυκούδης. «Θα ήταν υπερβολικό και μάλλον άδικο να θεωρήσουμε τόσο γρήγορα ότι πάσχει από έλλειψη συντονισμού» επισημαίνει ο Σπ. Λυκούδης και τονίζει με νόημα: «Η κυβέρνηση στη πρώτη τακτική της συνάντηση με τη παρουσία του πρωθυπουργού υποθέτω πως θα λύσει τέτοια προβλήματα. Η ΔΗΜΑΡ, ως εταίρος αυτού του κυβερνητικού σχήματος, θα παρακολουθεί από κοντά και το κυβερνητικό έργο και τις κυβερνητικές λειτουργίες».

Η συνέντευξη του Σπύρου Λυκούδη στο Real.gr έχει ως εξής:

Εκτιμάτε ότι υπάρχει όντως θέμα συντονισμού στην κυβέρνηση κ. Λυκούδη;
Έχουμε μια κυβέρνηση μερικών μόνο 24ώρων. Θα ήταν υπερβολικό και μάλλον άδικο να θεωρήσουμε τόσο γρήγορα ότι πάσχει από έλλειψη συντονισμού. Θα μπορούσε όμως να έχει αποφύγει κάποιες προχειρότητες που ήταν αδικαιολόγητες.

Πιστεύετε ότι υπεύθυνοι αστοχιών, όπως π.χ. της ανακοίνωσης ότι την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει στη Σύνοδο Κορυφής ο Δ. Αβραμόπουλος, θα έπρεπε να παραιτηθούν; Ώστε η νέα κυβέρνηση να στείλει και ένα μήνυμα;
Αυτή είναι πράγματι μια αστοχία την οποία έπρεπε να είχαν αποφύγει οι έμπειροι διπλωμάτες που πλαισιώνουν τα κυβερνητικά όργανα. Η ευθύνη για αυτή την αστοχία μας αγγίζει όλους. Δεν πιστεύω όμως ότι έπρεπε να ζητηθούν παραιτήσεις για αυτό το ζήτημα.

Κατά την προσωπική σας γνώμη, τι είδους συντονισμό χρειάζεται η κυβέρνηση;
Θα ήθελα να αποφύγω την κατάθεση άποψης επ' αυτού. Η κυβέρνηση στη πρώτη τακτική της συνάντηση με τη παρουσία του πρωθυπουργού υποθέτω πως θα λύσει τέτοια προβλήματα. Η ΔΗΜΑΡ, ως εταίρος αυτού του κυβερνητικού σχήματος, θα παρακολουθεί από κοντά και το κυβερνητικό έργο και τις κυβερνητικές λειτουργίες.

Κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ σας κατηγορούν ότι με τη συμμετοχή σας στην κυβέρνηση μετατραπήκατε στον… Καρατζαφέρη της Αριστεράς. Τι απαντάτε;

Είναι τόσο ανόητη επί της ουσίας και τόσο άθλια ως πολιτικός χαρακτηρισμός αυτή η κατηγορία ώστε σε δημόσια αντιπαράθεσή μου επ' αυτού με κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πήρα την απάντηση: «Εμείς δεν έχουμε πει ποτέ κάτι τέτοιο». Δεν λένε αλήθεια γιατί το έχουν πει, αλλά το ότι ντρέπονται να το παραδεχτούν είναι η καλύτερη απάντηση στο ερώτημά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...