Σάββατο 9 Ιουνίου 2012


Εκ μέρους όλων

Κάρης Κ. avgi.gr
Ημερομηνία δημοσίευσης: 08/06/2012
Προσέφεραν υπηρεσία στη Δημοκρατία μας η Ρένα Δούρου και η Λιάνα Κανέλλη. Δεν το διάλεξαν, τό 'φεραν τα πράγματα, να ζήσουν και να αντισταθούν εκ μέρους όλων στη βία της φασιστικής Χ.Α. και του “ήρωά” της τραμπούκου Ηλ. Κασιδιάρη.
Οι αντιδράσεις, μετά, το απέδειξαν περίτρανα, πέρα από κάθε αμφιβολία. Ο ίδιος ο εκπρόσωπος της Χ.Α. με τη βίαιη, άνανδρη συμπεριφορά του και η οργάνωση με την πλήρη κάλυψη στην ενέργειά του έβγαλαν από την αμηχανία και την ταλάντευση το κράτος. Ο Πρόεδρος Κ. Παπούλιας, ο πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος, όλα τα πολιτικά κόμματα -με δριμύτητα και τα δεξιά- καταδίκασαν χωρίς περιστροφές και “αν” ή ταλαντεύσεις. Η εισαγγελία έπραξε το καθήκον της ταχύτατα και άσκησε την αναγκαία δίωξη.
Το περιμέναμε το επεισόδιο, δεν το περιμέναμε ή το είχαμε πει από καιρό, το θέμα τώρα είναι τι πρέπει να γίνει. Πρώτο και σημαντικό, να μην ξεχαστεί. Δεν προβλέπεται να χαθεί από την προσοχή των μέσων ενημέρωσης η Χ.Α. Κύρια δημοκρατική υποχρέωση είναι οι κρατικές αρχές να ανταποκριθούν σε όσα επιβάλλουν οι νόμοι. Ο δράστης εκπρόσωπος κρύβεται, επιβεβαιώνοντας πόσο θρασύδειλο είναι το σύστημα που έχει στηθεί γύρω από την ηγεσία της Χ.Α. Η αστυνομία οφείλει να ερευνήσει πραγματικά και να τον οδηγήσει στο αυτόφωρο. Δεν επιτρέπεται η εικόνα ότι ανέχεται ή προστατεύει.
Οι δικαστικές αρχές αναλαμβάνουν την ευθύνη να σταθούν στο ύψος τους. Στο αυτόφωρο, αλλά και στη δίκη της Δευτέρας για την επίθεση Κασιδιάρη του... 2007!
Επιτέλους οι οργανωμένες παράνομες πράξεις, οι οργανωμένες απειλές και η οργανωμένη βία να προκαλούν δίκες και καταδίκες, όχι αναβολές.
Είναι βέβαιο ότι θα πληρώσει πολλαπλά την αποκάλυψη του πραγματικού της χαρακτήρα η Χ.Α. Και εκλογικά. Περισσότερο θα το πληρώσει στον κορμό της κοινωνίας μας, τις γυναίκες. Που χθες βλέποντας τις εικόνες ένιωσαν τη βία μιας βάρβαρης εξουσίας, ταυτίστηκαν με τις δύο βουλευτίνες και αντελήφθησαν πού θα οδηγηθούμε αν 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...