Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Δήλωση αποχώρησης της Μαρίας Γιαννακάκη από την ΔΗΜΑΡ

www.avantipopolo.gr

 
Μετά τη σημερινή, με οριακή πλειοψηφία, απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς να συμπορευτεί εκλογικά με το ΠΑΣΟΚ και στο πνεύμα της πρόσφατης δήλωσης των τριών μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, που επισυνάπτεται, ενημερώνουμε τα μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς ότι αποχωρούμε από το κόμμα. Ευχαριστούμε τους πολιτικούς φίλους και συντρόφους μας που συμπορευτήκαμε από τη δημιουργία της ΔΗΜΑΡ μέχρι σήμερα και ελπίζουμε να ξανασυναντηθούμε στο μέλλον στα μετερίζια της Αριστεράς.

Γιαννακάκη Μαρία: Μέλος Κεντρικής Επιτροπής και πρώην Βουλευτής
Λουκάς Δημήτρης: Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής 
Πετράκος Χρήστος : Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής

Αθήνα 29 Αυγούστου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ

Η συμφωνία με τους εταίρους σηματοδότησε την υπεύθυνη στάση της ηγεσίας του ΣυΡιζΑ απέναντι στην χώρα και στην εθνική ευθύνη διακυβέρνησης από την αριστερά, απέδειξε ότι αποτελεί στρατηγική της επιλογή, η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Ταυτόχρονα αποτελεί και νίκη της πολιτικής έναντι της οικονομίας ως αυτονομημένου παράγοντα και επικυρίαρχου των Ευρωπαϊκών εξελίξεων. Το όραμα πολιτικής ενοποίησης της Ευρώπης εξακολουθεί, παρά τα τεράστια προβλήματα, να εμπνέει ακόμα πολιτικά και κοινωνικά κινήματα.
Η εξέλιξη αυτή αφενός κατέστησε εκ των πραγμάτων ξεπερασμένους τους ιστορικούς-πολιτικούς λόγους που οδήγησαν στη διάσπαση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και τη δημιουργία της Δημοκρατικής Αριστεράς, αφετέρου έδειξε ότι οι λόγοι της διάσπασης ήταν υπαρκτοί και ουσιαστικοί. 
Σήμερα τίθεται υπό νέους όρους η ανασύνθεση και η ενότητα της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς και η συμβολή της στην εθνική προσπάθεια διεξόδου από την κρίση. Για να είναι αποτελεσματική όμως, οφείλει να παραμείνει σταθερά αταλάντευτη στην υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων, των αξιών της Αριστεράς και να ενσωματώσει ως δομικό στοιχείο της πολιτικής της πρακτικής την ρήξη με την Ελλάδα των τελευταίων σαράντα χρόνων. 
Η πρόταση της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ για εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ αντίκειται στις βασικές ιδρυτικές αρχές και τις αξίες της Δημοκρατικής Αριστεράς και δηλώνουμε την κατηγορηματική διαφωνία μας.
Σε κάθε περίπτωση απαιτείται η άμεση σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής το αργότερο μέχρι το Σάββατο και αμέσως μετά η επικύρωση της τελικής εκλογικής τακτικής από το διαρκές συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς σύμφωνα με τις σαφείς διατάξεις του καταστατικού.
Αθήνα 24 Αυγούστου 2015

Τα μέλη της ΕΕ
ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...