Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Συμπόρευση ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ στις κάλπες

ethnos.gr

Την κοινή κάθοδο στις προσεχείς εκλογές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσαν χθες η Φώφη Γεννηματά και ο Θ. Θεοχαρόπουλος υπογράφοντας το κείμενο της συμφωνίας για τη διατήρηση της αυτοτέλειας των δύο κομμάτων.

Συμπόρευση ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ στις κάλπες
Ο «γάμος» είχε προαναγγελθεί, τα στελέχη και των δύο κομμάτων γνώριζαν ότι θα ξεκινήσουν την προεκλογική μάχη κάτω από την ίδια «σημαία» της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και είχαν σε μυστικές συναντήσεις προετοιμάσει τη συμφωνία ανταλλάσσοντας απόψεις για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Το ΠΑΣΟΚ άλλωστε είχε στο σύνολό του λάβει την απόφαση της κοινής καθόδου και το είχε εκφράσει δια της αρχηγού του, Φώφης Γεννηματά με το ανοιχτό κάλεσμα προς όλες τις δυνάμεις της παράταξης - η ΔΗΜΑΡ ωστόσο στήριξε κατά πλειοψηφία την απόφαση αφού στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής (μεταξύ των οποίων και ο Φώτης Κουβέλης) διαφώνησε με το ενδεχόμενο κοινής καθόδου με τη Χαριλάου Τρικούπη.
Εκτός του κεντροαριστερού... γάμου παρέμεινε το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του οποίου το Σάββατο ο Γιώργος Παπανδρέου προανήγγειλε επί της ουσίας την αυτόνομη κάθοδο του κόμματος στις προσεχείς εκλογές.
Εγκυρότατες πληροφορίες δε, αναφέρουν ότι το ΚΙΔΗΣΟ έχει ήδη προχωρήσει αρκετά στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων κι ότι ο πρώην πρωθυπουργός μπαίνει από αύριο στην προεκλογική μάχη (παρότι τον Γενάρη δεν εξασφάλισε την είσοδό του στη Βουλή!).
Κάλεσμα
Φώφη Γεννηματά και Θανάσης Θεοχαρόπουλος επικυρώνουν με μια χειραψία τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Πρόκειται για στρατηγική συνεργασία με στόχο να διαμορφώσει την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας, τό
Φώφη Γεννηματά και Θανάσης Θεοχαρόπουλος επικυρώνουν με μια χειραψία τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Πρόκειται για στρατηγική συνεργασία με στόχο να διαμορφώσει την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας, τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Μετά το «γάμο» εν τω μεταξύ, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και ο ομόλογός της, της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ανακοίνωσαν ότι η συνεργασία τους βασίζεται σε προγραμματική συμφωνία ότι και τα δύο κόμματα διατηρούν την πολιτική και οργανωτική τους αυτοτέλεια και ότι είναι διαρκές το κάλεσμα να συμπαραταχθούν όλες οι δυνάμεις του χώρου της Κεντροαριστεράς. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα είναι ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ ενώ κάτω από το λογότυπο θα εμφανίζονται τα ονόματα και τα σύμβολα των δύο κομμάτων. Θα σχηματιστεί κοινή εκλογική επιτροπή και κοινή επιτροπή συγκρότησης των ψηφοδελτίων που θα αναλάβουν την ευθύνη της μάχης.
Η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε ότι η προσπάθεια συνεργασίας των δύο κομμάτων έχει ρίζες στο παρελθόν, όμως τώρα οι συνθήκες το επιτρέπουν και δεν εξαντλείται στη διαμόρφωση των εκλογικών συνδυασμών. «Πρόκειται για στρατηγική συνεργασία με στόχο να διαμορφώσει την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Να προκύψει κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής με προοδευτικό προγραμματικό πλαίσιο», είπε.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, μίλησε για σύγκλιση των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας και της ανανεωτικής Αριστεράς σε προγραμματική βάση.
Είναι αξιοσημείωτο ότι σε ερωτήσεις για το ποια κυβέρνηση θα στηρίξουν μετά τις εκλογές, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι η αυτοδυναμία που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η νέα αυταπάτη και πως η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση προγραμματικών δεσμεύσεων με σαφές χρονοδιάγραμμα ενώ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι δεν είναι λύση ούτε η ΝΔ που με την πολιτική της μέχρι το 2009 έφερε τη κρίση ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις παλινδρομήσεις του.
Φώφη Γιωτάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...