Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Νέα πυρά Κουβέλη για τη συνεργασία ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ

in.gr
Νέα πυρά Κουβέλη για τη συνεργασία ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ 
Για αντιδημοκρατική πρακτική και υφαρπαγή της απόφασης για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ο τέως πρόεδρος Φώτης Κουβέλης. 

«Μια μειοψηφία 35 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός -παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι 40 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής τάχθηκαν κατά της εκλογικής σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ- υλοποιεί σχέδιο υφαρπαγής του τίτλου και διάλυσης του κόμματος» σημειώνει.

Ο κ. Κουβέλης συνεχίζει λέγοντας ότι ανέκαθεν υπηρέτησε με προσήλωση τη δημοκρατία: «Το ίδιο θα πράξω και τώρα, συγκαλώντας άμεσα, ως ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, συνδιασκέψεις στελεχών και μελών του κόμματος, σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπου θα προσδιορίσουμε τη στάση μας εν όψει των επικείμενων εκλογών. Πιστεύω απόλυτα ότι η λύση για τον τόπο πρέπει να είναι αριστερή και ουσιαστικά προοδευτική» καταλήγει.

Αιχμηρός ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 υπενθύμισε: «Έχουμε παράδοση στο χώρο της Αριστεράς να τηρούμε τις συλλογικές αποφάσεις. Να ακούγονται δηλαδή όλες οι απόψεις και καλώς ακούγονται, αλλά στη συνέχεια, όταν λαμβάνονται οι αποφάσεις, να τηρούνται. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης, δεν θα τηρήσει τις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων. 

» Αν κάποιος πιστεύει ότι η συσπείρωση γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναγκαία δημοκρατική στάση -όπως άκουσα δηλώσεις σήμερα του πρώην προέδρου- αυτή είναι μια πολιτική στάση αντίθετη από αυτή της ΔΗΜΑΡ και τις συλλογικές αποφάσεις των κομματικών οργάνων. Δεν μπορεί να κρύβεται ο οποισδήποτε πίσω από οποιοδήποτε διαδικαστικό θέμα, προκειμένου να δικαιολογήσει τις πολιτικές του αποφάσεις.  Το τι κάνει η ΔΗΜΑΡ είναι ένα ζήτημα και ως πρόεδρος αυτό διασφαλίζω, τι κάνει η ΔΗΜΑΡ. Οι ατομικές πορείες είναι ένα άλλο ζήτημα που δεν αφορά τη ΔΗΜΑΡ.»
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...