Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Κάλεσμα για νέο φορέα κατέθεσαν στην ΚΕ της ΔΗΜΑΡ 16 στελέχη

iefimerida.gr
ΔΗΜΑΡ: Κείμενο στην Κεντρική Επιτροπή για τη συγκρότηση της Αριστεράς  

Την επανασύσταση του χώρου της Ανανεωτικής Αριστεράς και των ιδεών της, με τον χώρο της Οικολογίας και των Κοινωνικών Κινημάτων προτείνουν δεκαέξι στελέχη της ΔΗΜΑΡ. Χαρακτηρίζουν την επιλογή αυτή «περισσότερο επιβεβλημένη από ποτέ». 

Σε σχετικό κείμενό τους που κατέθεσαν στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ αναφέρουν: «ήρθε η στιγμή η Δημοκρατική Αριστερά να προτείνει, έστω και καθυστερημένα, την συντεταγμένη μετεξέλιξή της, αναδεικνύοντας εν τοις πράγμασι τον ρόλο της Ανανεωτικής Αριστεράς». 
«Καλούμε όλους του Έλληνες πολίτες που δεν εκφράζονται και δεν ενδιαφέρονται για τους σημερινούς κομματικούς φορείς {…} Να αναδιαμορφώσουν Διακήρυξη που να εκπέμψει το πολιτικό και προγραμματικό στίγμα του χώρου της «Σύγχρονης Ανανεωτικής και Οικολογικής Αριστεράς» άμεσα στις εκλογές» τονίζουν και σημειώνουν: «Όσοι δεν εκφράζονται από την συνεργασία με ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ, τους καλούμε να ενεργοποιηθούν και να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή». 
Το κείμενο που κατατέθηκε στην ΚΕ της ΔΗΜΑΡ

Συγκρότηση του χώρου της Σύγχρονης Αριστεράς και της Πολιτικής Οικολογίας
Η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα βρίσκονται σε αδιέξοδο διότι δεν μπορούν να δώσουν ένα συνολικό σχέδιο διεξόδου από την κρίση. Ως εκ τούτου ρευστοποιούνται και βρίσκονται σε οριακό σημείο, αποτέλεσμα των προβληματικών πολιτικών που εξέτρεφαν και συνεχίζουν οι ολιγαρχίες και συντεχνίες πάσης φύσεως.
Η αμήχανη και συνάμα ατελέσφορη περίοδος αναζήτησης συνεργασιών, που δημιουργούν αντιπαλότητες και πολώσεις στην Κοινωνία, είναι πια γεγονός.
Όταν η Αριστερά θεωρεί ότι οι πολιτικές της πρέπει να «καθορίζονται» από την υπάρχουσα πολιτική δυναμική, τότε είναι καταδικασμένη σε συνεχή ετεροπροσδιορισμό και εν τέλει κοινωνική ανυποληψία και αφάνεια.
Η απουσία κοινωνικού στίγματος και οι πολιτικές μετατοπίσεις, δεν μπορούν να πείσουν τους χειμαζόμενους πολίτες, οι οποίοι αναζητούν σωσίβιο σωτηρίας στις δυνάμεις των ιδεών, του ρεαλισμού και της ευθύνης.
Τα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΚΙΔΗΣΟ και άλλες δυνάμεις του Κέντρου έχουν απαξιωθεί, όχι μόνο από την κοινωνία αλλά και από τα στελέχη τους γιατί ταυτίστηκαν με τις συντηρητικές πολιτικές.
Η οργανωτική και πολιτική αυτονομία του χώρου της Ανανεωτικής Αριστεράς, είναι αδιαπραγμάτευτη.
Οι πολιτικές συνεργασίες εάν δεν είναι αποτέλεσμα σύγκλισης προγραμμάτων αποτελώντας εργαλείο κοινωνικής προοπτικής αλλά γίνονται αυτοσκοπός, συνεχίζουν να εκπέμπουν σήματα διαιώνισης του παλαιού και φθαρμένου πολιτικού συστήματος και εξυπηρετούν μόνο το πολιτικό προσωπικό των κομμάτων που σε καμία περίπτωση δεν δίνει λύση στα προβλήματα των πολιτών.
Είναι καταδικασμένες.
Ήρθε η στιγμή η Δημοκρατική Αριστερά να προτείνει, έστω και καθυστερημένα, την συντεταγμένη μετεξέλιξή της, αναδεικνύοντας εν τοις πράγμασι τον ρόλο της Ανανεωτικής Αριστεράς.
Καλούμε όλους του Έλληνες πολίτες που δεν εκφράζονται και δεν ενδιαφέρονται για τους σημερινούς κομματικούς φορείς και πιστεύουν ότι ο χώρος της Σύγχρονης Ανανεωτικής και Οικολογικής Αριστεράς μπορεί και πρέπει να υπάρξει για να λύσει τον γόρδιο δεσμό και τα αδιέξοδα της Ελληνικής Κοινωνίας και της χώρας:
Να αναδιαμορφώσουν Διακήρυξη που να εκπέμψει το πολιτικό και προγραμματικό στίγμα του χώρου της «Σύγχρονης Ανανεωτικής και Οικολογικής Αριστεράς» άμεσα στις εκλογές.
Είτε διαμορφωθούν, είτε όχι, οι όροι για κάθοδο στις εκλογές, η πολιτική παρέμβαση για την οριστική διαμόρφωση του χώρου, θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές.
Όσοι δεν εκφράζονται από την συνεργασία με ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ, τους καλούμε να ενεργοποιηθούν και να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή.
Η επανασύσταση του χώρου της Ανανεωτικής Αριστεράς και των ιδεών της,
με τον χώρο της Οικολογίας και των Κοινωνικών Κινημάτων,
είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη επιλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...