Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Κουβέλης: «Δεν φταίει μόνο ο Παπανδρέου για το μνημόνιο»

Φώτης Κουβέλης στο theTOC: «Η κυβέρνηση θα πάει σε εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο» - «Δεν αποκλείονται και διπλές εκλογές» - «Δεν είναι ο Παπανδρέου ο μόνος υπεύθυνος για το Μνημόνιο»

www.thetoc.gr
Στην εκτίμηση ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές και μάλιστα τον ερχόμενο Οκτώβριο με αφορμή την απομείωση του ελληνικού χρέους, προχώρησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης στη συνέντευξή του στο newsroom του TheTOC.gr.
Μάλιστα ο κ. Κουβέλης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η χώρα, με αφορμή τις διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τον Μάρτιο του 2015, να οδηγηθεί εκ νέου σε διπλή, εκλογική «περιπέτεια», ενδεχόμενο «καταστροφικό» όπως είπε χαρακτηριστικά.
Αίσθηση προκαλεί και η αναφορά του στον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για τον οποίο δήλωσε ότι δεν είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για την πορεία της χώρας, ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επανόδου του κ. Παπανδρέου στην κεντρική πολιτική σκηνή σημείωσε ότι «εξαρτάται από τον ίδιο».
Για την κοινή του παρουσία με τον πρωην Πρωθυπουργό, στην παρουσίαση την ερχόμενη Δευτέρα του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά, είπε ότι το γεγονός έλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις από όσες έχει, τονίζοντας παράλληλα ότι «θα πήγαινε σε ένα αντίστοιχο πάνελ και με τον κ. Βενιζέλο».
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα μπορούσε και με ποιόν να συνεργαστεί μετεκλογικά διευκρίνισε ότι στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας προς την κατεύθυνση μιας προοδευτικότερης διακυβέρνησης θα μπορούσε να συνεργαστεί είτε με την παρούσα Συγκυβέρνηση, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε και με τους δύο μαζί, υπό την προϋπόθεση ότι θα άλλαζαν πολιτική.
Τέλος, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, η Κουμουνδούρου «ζει την αντιφατικότητά της... συνεχίζοντας το πολιτικό εκκρεμές», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν είπε ποτέ ότι τον ενδιαφέρει η Προεδρεία της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...