Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Οι περισσότεροι υποψήφιοι ευρωβουλευτές και δημοτικοί σύμβουλοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι

iefimerida.gr


Άτομα που λίγο ή πολύ έχουν λύσει το οικονομικό τους είτε λόγω συνταξιοδότησης, είτε λόγω της θέσης που κατέχουν στο δημόσιο, κυριαρχούν στα ψηφοδέλτια των κομμάτων για τις ευρωεκλογές και των υποψηφίων δημάρχων για τις δημοτικές εκλογές.
Από την κατηγορία των συνταξιούχων, δυναμική είναι η παρουσία τέως βουλευτών ευρωβουλευτών και άλλων πρώην στελεχών του δημοσίου τομέα, ενώ από τους εν ενεργεία, αθρόα είναι η συμμετοχή συνδικαλιστών του δημοσίου τομέα, πανεπιστημιακών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων.
ΣΥΡΙΖΑ: οι 27 από τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές στο δημόσιο
Είναι χαρακτηριστικό ότι η μεγάλη πλειοψηφία των υποψηφίων ευρωβουλευτών του Σύριζα, δηλαδή οι 27 από τους 42, έχουν άμεση εξάρτηση από το δημόσιο. Αλλοι ώς καθηγητές Πανεπιστημίου, άλλοι ως  καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης και άλλοι ως εργαζόμενοι σε άλλες υπηρεσίες.

ΝΔ: 13 υποψήφιοι στο δημόσιο
Στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, οι εξαρτώμενοι από το δημόσιο ανέρχονται σε 13 και είναι όσοι και στο Κ.Κ.Ε., ενώ στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ καταγράφονται 14 παρουσίες. Στα ίδια έπίπεδα κινούνται και οι μισθοδοτούμενοι από το κράτος υποψήφιοι της Ελιάς που αριθμούν λίγο πιο κάτω από το Ποτάμι, όπου οι 11 από τους 22 υποψηφίους που ανακοινώθηκαν, προέρχονται από το δημόσιο.
Και στα ψηφοδέλτια δημάρχων δημόσιοι υπάλληλοι
Ισχυρή, όμως, είναι η παρουσία των προερχόμενων από το δημόσιο και στα ψηφοδέλτια των υποψηφίων δημάρχων της Αθήνας, όπου αποτελούν το 50% του συνόλου των υποψηφίων και συγκεκριμένα 22 σε σύνολο 42 στους συνδυασμούς Καμίνη και Σακελλαρίδη, 21 στο συνδυασμό Σπηλιωτόπουλου και 9 στο συνδυασμό Κασιδιάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...