Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Ρέντσι: Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει




Christos DOGAS/Sooc
iefimerida.gr
Δραματική έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ενωση να αλλάξει προειδοποιώντας ότι αλλιώς θα κερδίσουν την εξουσία οι λαϊκιστές-εθνικιστές απευθύνει ο ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των περιφερεριακών εκλογών στη Γαλλία, όπου «σάρωσε» η ακροδεξιά Μαρίν Λε Πέν, ο Ιταλός Πρωθυπουργός μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, τόνισε: «Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει. Πιστεύω ότι ήρθε η στιγμή για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να κοιτάξουν την πραγματικότητα κατάματα: μόνο με τακτική, πεθαίνεις».
Ο κεντροαριστερός Ρέντσι εξηγεί ότι «χωρίς ένα στρατηγικό σχέδιο, ιδίως για την οικονομία και την ανάπτυξη, οι λαϊκιστές, αργά ή γρήγορα, θα κερδίσουν και κάποιες εθνικές βουλευτικές
Βέβαια, υποστηρίζει πως στην Ιταλία δεν θα συμβεί αυτό: «Στην Ιταλία κερδίζουμε εμείς διότι οι μεταρρυθμίσεις αποφέρουν επιτέλους καρπούς: η πλειοψηφία των Ιταλών τάσσεται με όποιον θέλει την αλλαγή, όχι με όποιον ξέρει μόνον να παραπονιέται. Εγώ, κατά συνέπεια, δεν ανησυχώ για την Ιταλία, αλλά ανησυχώ πολύ για την Ευρώπη».
Για να καταλήξει ο Ματέο Ρέντσι: «Αν η Ευρώπη δεν αλλάξει κατεύθυνση αμέσως, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί κινδυνεύουν να γίνουν (με περισσότερη η λιγότερη επίγνωση) οι καλύτεροι σύμμαχοι της Μαρίν Λε Πεν και όσων προσπαθούν να την μιμηθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...