Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012


Σκάει το αυγό του φιδιού
Νίκος Μπίστης, Μεταρρύθμιση, 26/02/2012


Εχθές το μεσημέρι κατέβαινα με το αυτοκίνητο μου προς Πελοπόννησο. Στα διόδια της Ελευσίνας ομάδες από χρυσαυγίτες με ελληνικές σημαίες και λάβαρα της οργάνωσης τους μοίραζαν την εφημερίδα τους δωρεάν. Δεν έχουν πια πρόβλημα να εμφανίζονται ανάμεσα μας. Με τόσο «πατριωτισμό» που τρέχει από τα πατζάκια ορισμένων, ένας παραπάνω τι σημασία έχει; Όταν ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής χαιρετίζει τους χαλυβουργούς της Ελευσίνας και από δίπλα τον χειροκροτεί ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, γιατί να μην αισθάνεται άνετα; Όταν ο συνδικαλιστής ακούει κάθε μέρα τον Μεντρέκα να καταγγέλλει την πλουτοκρατία γιατί να μην χειροκροτεί τον χρυσαυγίτη που λέει τα ίδια στο όνομα του ταλαιπωρημένου από την πλουτοκρατία, την επάρατη δημοκρατία και τον διεθνή σιωνισμό μοναδικού έθνους μας; Που να ξέρει ότι μια από τις επαίσχυντες πράξεις του Γερμανικού ΚΚ ήταν η από κοινού με τους εθνικοσοσιαλιστές του Χίτλερ οργάνωση πανγερμανικής απεργίας κατά της Δημοκρατίας της Βαιμάρης; Κοίταγα τα πρόσωπα των παιδιών που μοίραζαν το φασιστικό υλικό.

Εκτός από ορισμένους που είχαν τον σωματότυπο και την εξωτερική εμφάνιση ακροδεξιού μπράβου τα άλλα ήσαν φυσιολογικά στην όψη παιδιά. Θα μπορούσαν να είναι κνίτες η ρηγάδες πριν τριάντα χρόνια όταν μοίραζαν τον Οδηγητή και τον Θούριο. Μόνο που εκεί σταματάνε οι ομοιότητες και αρχίζουν οι φρικαλέες διαφορές. Ντυμένοι ομοιόμορφα στα μαύρα κατά το πρότυπο παραστρατιωτικών σωμάτων, των μελανοχιτώνων του Μουσολίνι η των SA του Χίτλερ, μοίραζαν δωρεάν το φυλετικό μίσος και τον ακραίο εθνικισμό. Επειδή είμαι φυσιογνωμιστής βάζω στοίχημα ότι αρκετά από αυτά τα φυσιολογικά στην όψη παιδιά κάποια στιγμή θα έρθουν στα συγκαλά τους. Αρκεί να μην αργήσουν και κυρίως να μην βάψουν τα χέρια τους με αίμα κάποιου μετανάστη η κάποιου σκούρου( τις προάλλες έστειλαν στο νοσοκομείο ένα αδελφό Κύπριο που ήταν πιο σκούρος από το άρειο πρότυπο που είχαν κατασκευάσει στο μυαλό τους). Η ουσία είναι ότι οι φασίστες είναι εδώ και δεν έχει νόημα να κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε. Ούτε πανικός χρειάζεται ούτε αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις που θα τους ηρωοποιήσουν και θα τους καταστήσουν ελκυστικούς στους φανατικούς.

Αν θέλουν να διαβάζουν το «Μain Kampf του Αδόλφου και να οργανώνουν εκδηλώσεις για τις εθνικές τραγωδίες με γειά τους και χαρά τους. Αν θέλουν να μπούν με την ψήφο του λαού στην Βουλή κανείς δεν θα τους εμποδίσει. Εξ άλλου μέσα είναι πιο ακίνδυνοι από έξω. Όλα αυτά βέβαια στον βαθμό που – τους αρέσει, δεν τους αρέσει- υπακούουν στους νόμους και το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αν σηκώσουν χέρι σε αλλοδαπό η ημεδαπό, μαύρο η λευκό, Εβραίο η Βουδιστή τότε η Ελληνική Δημοκρατία με τα όργανά της πρέπει να τους τσακίσει το χέρι. Όπως ακριβώς απαιτούμε να κόψει το χέρι και να βγάλει την κουκούλα σε αυτούς που στο όνομα της «κοινωνικής επανάστασης» καίνε σαράντα κτήρια στην Αθήνα. Κατ’ αναλογία όποιος θέλει να διαβάζει αναρχικούς συγγραφείς και οδηγίες για κατασκευή βομβών μπορεί να το κάνει ελεύθερα και να καταγγέλλει με τις ώρες την δημοκρατία. Τα πράγματα αλλάζουν αν κατασκευάσει και πετάξει βόμβες. Η δημοκρατία οφείλει να αμυνθεί σκληρά απέναντι στην φασιστική βία και την βία των αναρχοαυτόνομων αντιεξουσιαστών. Είναι ένα μάθημα που οι Γερμανοί και ως θύτες και ως θύματα το εμπέδωσαν καλά.

Οι φασίστες , λοιπόν, ξεμυτίζουν για πολλούς λόγους. Και γιατί η κρίση ενισχύει σε μια φάση τα άκρα όπως έδειξε ο μεσοπόλεμος. Και γιατί ο Καρατζαφέρης καταρρέει. Και γιατί η ΝΔ δεν μπορεί να σταθεροποιήσει ένα φιλελεύθερο πρόσωπο. Όμως για να λέμε όλη την αλήθεια αυτό συμβαίνει και επειδή πρόσωπα που με βάση την πολιτική γεωγραφία ανήκουν στην Αριστερά ανακάλυψαν την κρυφή γοητεία της εθνικοφροσύνης, την κατάρα της παγκοσμιοποίησης και τις θεωρίες της αέναης συνωμοσίας κατά της Ελλάδας όλα δηλαδή τα στερεότυπα που γαλούχησαν την ακροδεξιά. Αν δηλαδή ο Μίκης δεν δυσανασχετεί όταν μπαίνει στην Βουλή υποβασταζόμενος από τον Καμμένο ας μην εκπλαγεί αν ακούσει αύριο τους χρυσαυγίτες να τραγουδάνε «Την Ρωμιοσύνη μην την κλαίς». Και ελπίζω ο Τσίπρας να κατάλαβε το μέγεθος της ανοησίας που εκστόμισε αμφισβητώντας την ελληνικότητα του Παπαδήμου και της σημερινής κυβέρνησης. Τέλος σε αυτήν την υπόθεση υπάρχει και ένα μήνυμα για όσους καλή τη πίστει, στο όνομα της σταθερότητας και της σωτηρίας της πατρίδας ζητάνε να ανασταλεί η πολιτική αντιπαράθεση, να καταλυθεί - ως ντεμοντέ – η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην κεντροαριστερά και την κεντροδεξιά, να παραδοθούν οι τύχες των χωρών αποκλειστικά σε τεχνοκράτες και στην Ελλάδα να σφυρηλατηθεί η συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Είναι η τέλεια συνταγή που θα γιγαντώσει τα άκρα και θα υπονομεύσει την δημοκρατία μας η οποία για να ζήσει έχει ανάγκη από το οξυγόνο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...