Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Νέα πυρά Κουβέλη για τη συνεργασία ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ

in.gr
Νέα πυρά Κουβέλη για τη συνεργασία ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ 
Για αντιδημοκρατική πρακτική και υφαρπαγή της απόφασης για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ο τέως πρόεδρος Φώτης Κουβέλης. 

«Μια μειοψηφία 35 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός -παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι 40 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής τάχθηκαν κατά της εκλογικής σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ- υλοποιεί σχέδιο υφαρπαγής του τίτλου και διάλυσης του κόμματος» σημειώνει.

Ο κ. Κουβέλης συνεχίζει λέγοντας ότι ανέκαθεν υπηρέτησε με προσήλωση τη δημοκρατία: «Το ίδιο θα πράξω και τώρα, συγκαλώντας άμεσα, ως ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, συνδιασκέψεις στελεχών και μελών του κόμματος, σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπου θα προσδιορίσουμε τη στάση μας εν όψει των επικείμενων εκλογών. Πιστεύω απόλυτα ότι η λύση για τον τόπο πρέπει να είναι αριστερή και ουσιαστικά προοδευτική» καταλήγει.

Αιχμηρός ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 υπενθύμισε: «Έχουμε παράδοση στο χώρο της Αριστεράς να τηρούμε τις συλλογικές αποφάσεις. Να ακούγονται δηλαδή όλες οι απόψεις και καλώς ακούγονται, αλλά στη συνέχεια, όταν λαμβάνονται οι αποφάσεις, να τηρούνται. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης, δεν θα τηρήσει τις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων. 

» Αν κάποιος πιστεύει ότι η συσπείρωση γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναγκαία δημοκρατική στάση -όπως άκουσα δηλώσεις σήμερα του πρώην προέδρου- αυτή είναι μια πολιτική στάση αντίθετη από αυτή της ΔΗΜΑΡ και τις συλλογικές αποφάσεις των κομματικών οργάνων. Δεν μπορεί να κρύβεται ο οποισδήποτε πίσω από οποιοδήποτε διαδικαστικό θέμα, προκειμένου να δικαιολογήσει τις πολιτικές του αποφάσεις.  Το τι κάνει η ΔΗΜΑΡ είναι ένα ζήτημα και ως πρόεδρος αυτό διασφαλίζω, τι κάνει η ΔΗΜΑΡ. Οι ατομικές πορείες είναι ένα άλλο ζήτημα που δεν αφορά τη ΔΗΜΑΡ.»
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υποστηρίζει η πλειοψηφία των μελών της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ τη σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ

του Σάκη Παπαθανασίου ,matrix24.gr

ΣΑΚΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Το καταστατικό της ΔΗΜΑΡ προβλέπει ότι οι εκλογικές συνεργασίες του κόμματος αποφασίζονται μέσα από Διαρκές Συνέδριο. Αυτό έγινε στις προηγούμενες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου όπου λόγω του ενδεχόμενου συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίστηκε και πραγματοποιήθηκε Διαρκές Συνέδριο στις 3 και 4 Ιανουαρίου για να ληφθεί η απόφαση. Δεν υπήρξε καμία επίκληση από κανένα όργανο ή τον τότε πρόεδρο Φ. Κουβέλη πως «δεν είναι δυνατόν να γίνει διεξαγωγή διαρκούς συνεδρίου λόγω της αμεσότητας της εκλογικής μάχης». Ο Φώτης Κουβέλης μάλιστα δεσμεύτηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή ότι θα υλοποιήσει την απόφαση του συνεδρίου ακόμη και αν είναι διαφορετική από την άποψή του. Βεβαίως ακολούθησε το ναυάγιο της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή του συνεδρίου. Φάνηκε όμως πάλι χρήσιμη η σύγκλιση του διότι αποφασίσαμε δημοκρατικά τη σύμπραξη με το κόμμα « Πράσινοι – Αλληλεγγύη».
Η σημερινή ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, αντί της εφαρμογής της προβλεπόμενης από το καταστατικό διαδικασίας όρισε αυθαίρετα ότι η Κεντρική Επιτροπή είναι το όργανο που θα λάβει την απόφαση για την εκλογική σύμπραξη της ΔΗΜΑΡ με το ΠΑΣΟΚ. Δεν προσέφυγε ως όφειλε στο διαρκές συνέδριο, όχι γιατί δεν υπήρχε χρόνος αφού το συνέδριο μπορούσε να διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 29-30 Αυγούστου, αλλά γιατί ήξερε πως ήταν πολύ πιθανό η πρότασή της να μη γίνει αποδεκτή από την πλειοψηφία των συνέδρων. Η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ είχε ήδη προαποφασίσει την εκλογική σύμπραξη όπως φάνηκε από το ότι είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 30/8 στις 12.30 μμ κοινή συνέντευξη Φ. Γεννηματά – Θ. Θεοχαρόπουλου.
Ούτε όμως στην Κεντρική Επιτροπή κατάφερε η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ να συγκεντρώσει τη θετική γνώμη της πλειοψηφίας των μελών της. Έτσι επί 70 παρισταμένων μελών της Κεντρικής Επιτροπής η απόφαση συμπόρευσης της ΔΗΜΑΡ με το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τη θετική ψήφο 36 μελών σε σύνολο 70 παρόντων αφού ψήφισαν 31 αρνητικά, 2 λευκά και 1 παρών και η ηγεσία αρνήθηκε να συνυπολογίσει την αρνητική ψήφο άλλων 9 μελών της Κ.Ε που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν αλλά είχαν υπογράψει κείμενο καταψήφισης της πρότασης της. Για τους μη γνωρίζοντες διευκρινίζω πως η μέθοδος του συνυπολογισμού της δήλωσης ψήφου των μη παρόντων έχει επανειλημμένα εφαρμοστεί στις περιπτώσεις που έπρεπε να λάβουμε κρίσιμες αποφάσεις.
Συγκεκριμένα, από το σύνολο των 83 μελών της Κ.Ε, 40 μέλη της καταψήφισαν την πρόταση. Ειδικότερα: καταψήφισαν την πρόταση με τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής 31 μέλη, με γραπτή δε δήλωσή τους και 9 μέλη, τα οποία δεν μπόρεσαν να παραστούν στη συνεδρίαση για αντικειμενικούς λόγους. Επιπλέον, 2 μέλη από τα παρόντα στη συνεδρίαση της Κ.Ε ψήφισαν λευκό κι ένα μέλος της Κ.Ε δήλωσε «παρών». Δηλαδή, επί της ουσίας, 43 μέλη της Κ.Ε (40 μέλη ψηφίζοντας αρνητικά, 2 μέλη ψηφίζοντας λευκό και 1 μέλος ψηφίζοντας αποχή) εντέλει ΔΕΝ ψήφισαν την εκλογική συμπόρευση της ΔΗΜΑΡ με το ΠΑΣΟΚ.
Ακόμη όμως και αν κάποιος κλείσει τα μάτια του σε όλα τα προαναφερόμενα, δημιουργείται το ερώτημα « πώς είναι δυνατόν ένας αριστερός δημοκράτης να θεωρήσει πολιτικά ορθό η απόφαση για εκλογική συνεργασία με άλλο κόμμα να ληφθεί με οριακή πλειοψηφία (36 στους 70 ) των παρόντων μελών της Κ.Ε;
Αυτά για τα διαδικαστικά που δεν τιμούν τη σημερινή ηγεσία της Δημοκρατικής Αριστεράς και έκαναν αδειανό πουκάμισο τον επιθετικό προσδιορισμό «δημοκρατική» στον τίτλο του κόμματος.
Για τα πολιτικά θέματα σχετικά με την αριστερά, τη σοσιαλδημοκρατία και τι στάση που έπρεπε να κρατήσει η ΔΗΜΑΡ θα αναφερθώ σε επόμενο σημείωμα μου.
Ο Σάκης Παπαθανασίου είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ από την ίδρυση της έως το πρόσφατο συνέδριο. Υπεύθυνος για την εκπόνησης της πολιτικής πρότασης και του προεκλογικού προγράμματος στις εκλογές του 2012. Συντάκτης και επικεφαλής της Επιτροπής Θέσεων στο 2ο και στο πρόσφατο 4ο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ.

10+1 θέσεις: Η προγραμματική συμφωνία της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

badiera.gr
gennimata-theoxaropoulos
Η συμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για την Δημοκρατική Συμπαράταξη  βασίζεται σε δέκα συν μία προγραμματικές θέσεις, οι οποίες δόθηκαν στη δημοσιότητα. Αναλυτικά η συνέντευξη τύπου των Θεοχαρόπουλου- Γεννηματά ΕΔΩ
___________________
1. Αναγκαία η συμπαράταξη
Σήμερα γίνεται στην χώρα μας όλο και πιο αναγκαία και επείγουσα η συμπαράταξη των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της ανανεωτικής αριστεράς, του προοδευτικού κέντρου, της πολιτικής οικολογίας
2.  Προοδευτικός πόλος διακυβέρνησης της χώρας
Η εκλογική συμπαράταξή μας δεν είναι σημαία ευκαιρίας, αλλά αφετηρία για τη δημιουργία ενός προοδευτικού πόλου διακυβέρνησης της χώρας. Η ευρωπαϊκή άλλωστε εμπειρία, αλλά και η πρόσφατη στάση των σοσιαλιστικών κομμάτων στη σύνοδο ηγετών για το «Ελληνικό ζήτημα» δείχνει πως σήμερα η σοσιαλδημοκρατία και οι δυνάμεις της φιλοευρωπαϊκής δημοκρατικής Αριστεράς είναι ξανά στο προσκήνιο. Προτείνουν λύσεις και διεκδικούν μια νέα παρουσία σε όλη την Ευρώπη.  
3. Μεταρρυθμίσεις με την ενεργή στήριξη της κοινωνίας
Καμία προοδευτική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να πετύχει αν δεν την στηρίξουν οι ίδιοι οι πολίτες. Γι’ αυτό πιστεύουμε πως κάθε τομή στην ελληνική κοινωνία πρέπει να εξασφαλίζει το τετράπτυχο «Δημοκρατία – Αλληλεγγύη – Ανάπτυξη – Κοινωνική Συνοχή».
4. Πρόγραμμα Προοδευτικής Αλλαγής με ευρωπαϊκό προσανατολισμό
Στόχος μας είναι η προώθηση ενός προγράμματος προοδευτικής αλλαγής στη χώρα με σταθερό τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό.  Συστατικά στοιχεία της συνεργασίας μας είναι πρώτον η παραμονή της χώρας στο ευρώ και δεύτερον η δέσμευση  σε  ένα προοδευτικό πολιτικό πρόγραμμα. Γι’ αυτούς τους λόγους δεν μπορεί να υπάρχει συναίνεση στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές αλλά και στον αριστερό λαϊκισμό. 
5. Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης, με αιχμή την Απασχόληση
Δεν μπορεί να υπάρξει οριστική διέξοδος από την κρίση μέσα από ένα πλαίσιο δημοσιονομικής μόνο προσαρμογής και συντηρητικών πολιτικών.
Η χώρα χρειάζεται μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή, στρατηγική, ένα Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης, που οδηγεί στην παραγωγή πλούτου και στην δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας.
Προωθούμε παράλληλα τις απαραίτητες δομικές μεταρρυθμίσεις που διασφαλίζουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο της χώρας, μέσα στο ευρώ, αλλά με όρους δημοκρατίας και κοινωνικής συνοχής.
6. Αποτελεσματικό Κράτος, με συμβολή στην ανάπτυξη και ποιοτικές κοινωνικές υπηρεσίες
Πιστεύουμε πως η ανάπτυξη ξεκινά από το ίδιο το κοινωνικό κράτος, συμπεριλαμβάνει την υποστήριξη της παραγωγικής επιχειρηματικότητας και καταλήγει στη δίκαιη κατανομή του πλούτου. Για την άσκηση αυτής της κοινωνικής πολιτικής, δεν διεκδικούμε ούτε μεγαλύτερο ούτε μικρότερο, αλλά αποτελεσματικό κράτος που υπόκειται στο δημόσιο συμφέρον. Απορρίπτουμε τόσο το συντεχνιακό κράτος που παρέχει μόνο επιδόματα και υποσχέσεις διορισμού, όσο και το κράτος που δεν παρέχει ποιοτικές κοινωνικές υπηρεσίες στους τομείς υγείας, παιδείας και κοινωνικής ασφάλισης, και δεν εξασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε αυτές.
7. Μετεξέλιξη-Ανανέωση-Συνεργασία των κομμάτων
Σκοπός μας δεν είναι η αυτοδιάλυση των υφιστάμενων κομμάτων του προοδευτικού χώρου, αλλά η ενίσχυση της ταχείας μετεξέλιξης, ανανέωσης και συνεργασίας τους, με στόχο τη δημιουργία ενός ευρύτερου σχήματος, το οποίο θα διεκδικήσει την εκλογική του παρουσία και την ευθύνη της διακυβέρνησης μέσα από προγραμματικές συγκλίσεις και συνεργασίες.  
8. Για μια Εθνική Κοινωνική Συμφωνία, μαζί με τους πολίτες
Τίποτα όμως δεν μπορεί να γίνει σ’ αυτή την κατεύθυνση με την κοινωνία απούσα. Όσοι μετασχηματισμοί απέτυχαν σ’ αυτή τη χώρα, απέτυχαν γιατί επιδιώχθηκαν να γίνουν είτε χωρίς την κοινωνία και τους πολίτες, είτε υποτιμώντας τις ανάγκες των πολιτών και σε σύγκρουση με αυτούς. Γι’ αυτό θα επιδιώξουμε προεκλογικά, αλλά και μετεκλογικά να συνεργαστούμε με όλες τις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας, όλους τους πολίτες που επιδιώκουν να δώσουν πραγματικό νόημα στο περιεχόμενο της προοδευτικής διακυβέρνησης, η οποία και φυσικά δεν ταυτίζεται με τους πλαστούς διχασμούς που επέβαλε το δίλημμα «μνημόνιο – αντιμνημόνιο». Να συμβάλλουμε σε μια νέα Εθνική Κοινωνική Συμφωνία, που θα ενεργοποιεί όλες τις ζωντανές παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις για να ξαναγυρίσει η ΕΛΠΙΔΑ στην χώρα.
9. Η αναδιάρθρωση του χρέους κλειδί για μεγάλες αλλαγές
Η κρίση δεν ήταν ζήτημα μόνο ελληνικό ή μόνο ευρωπαϊκό, ήταν κοινό πρόβλημα. Το νέο σχέδιο θα είναι προϊόν ευρύτερων συναινέσεων και προγραμματισμένων επεξεργασιών που θα αλλάξει τα παραγωγικά πρότυπα της χώρας μας αλλά και θα στοχεύει στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ως μια αναγκαία βάση και προϋπόθεση για οποιαδήποτε σταθερή αλλαγή υπέρ των εργαζόμενων  και των συνταξιούχων.
10. Νέος ρόλος της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας
Αγωνιζόμαστε ταυτόχρονα για τη συνέχιση και τη σταθεροποίηση στην αλλαγή πλεύσης της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας και στην αυτοκριτική αποτίμηση προηγούμενων πολιτικών επιλογών που σκιαγράφησαν μια πολιτική υποχώρησης στις δυνάμεις του ευρωπαϊκού νεοφιλελευθερισμού. Πρέπει να αναλάβει τις θεσμικές και πολιτικές πρωτοβουλίες για την διασφάλιση της ολοκλήρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της ανάπτυξης με κοινωνική συνοχή, δικαιοσύνη, ελευθερία και ισότητα.
11. Η πολιτική στην πρώτη γραμμή, ξανά πρωταγωνιστής
Όσοι πιστεύουμε στα παραπάνω συγκροτούμε μια δημοκρατική και προοδευτική συμπαράταξη γιατί ακριβώς πιστεύουμε στο πρωτείο της πολιτικής. Γιατί πιστεύουμε πως η Πολιτική πρέπει εκ νέου να πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια επανόδου της κοινωνίας των πολιτών και του Έθνους προς την Ανάπτυξη, την Δημοκρατία και την Κοινωνική Αλληλεγγύη.

Ποιοί ψήφισαν κατά της πρότασης για εκλογική σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ

31 Αυγ, 2015 , ipyxida.gr

του Βαγγέλη Ζορκάδη

Δεν έχει την πλειοψηφία της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ η πρόταση για εκλογική σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ.
Η πρόταση για εκλογική σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ δεν συγκεντρώνει την πλειοψηφία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς. Συγκεκριμένα, από τα 83 μέλη της Κ.Ε, 40 μέλη της καταψηφίζουν την πρόταση, είτε με τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση, είτε με κείμενο που κατέθεσαν, όσοι για αντικειμενικούς λόγους δεν μπόρεσαν να παραστούν. Επιπλέον, 2 μέλη ψήφισαν λευκό και ένα παρών.
Ψήφισαν κατά της πρότασης για εκλογική σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ
1 ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΦΩΤΗΣ
2 ΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
3 ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
4 ΑΛΕΒΙΖΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
5 ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
6 ΑΡΑΒΟΥ-ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΣΟΦΙΑ
7 ΑΡΣΕΝΗ ΤΖΕΝΗ
8 ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΙΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
9 ΓΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
10 ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
11 ΓΚΟΡΟΥ ΑΘΗΝΑ
12 ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΟΝΗΣ
13 ΖΑΨΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
14 ΖΟΡΚΑΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
15 ΙΝΤΖΙΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
16 ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΤΗ ΔΩΡΑ
17 ΚΑΡΑΝΤΖΟΛΑ ΕΛΕΝΗ
18 ΚΛΑΔΗ ΒΑΡΒΑΡΑ
19 ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΑΡΙΑ
20 ΚΟΥΤΡΟΥΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
21 ΚΩΛΛΕΤΗ ΧΡΗΣΤΙΝΑ
22 ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
23 ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
24 ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
25 ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
26 ΜΙΧΑΛΑΚΕΑ ΑΘΗΝΑ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ
27 ΠΑΛΑΜΑΡΙΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
28 ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝ ΠΑΝ)
29 ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΑΚΗΣ
30 ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
31 ΠΡΟΒΑΤΑΣ ΦΩΤΗΣ
32 ΡΩΜΑΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
33 ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
34 ΣΚΟΠΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
35 ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
36 ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
37 ΣΧΕΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
38 ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ ΑΡΗΣ
39 ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΘΡΑΣΟΣ
40 ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ

ΛΕΥΚΟ ΨΗΦΙΣΑΝ
41 ΚΟΥΤΣΟΥΓΕΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
42 ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΑΡΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ
43 ΧΑΛΑΖΩΝΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Via : https://www.facebook.com/zorkadis

Συμπόρευση ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ στις κάλπες

ethnos.gr

Την κοινή κάθοδο στις προσεχείς εκλογές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσαν χθες η Φώφη Γεννηματά και ο Θ. Θεοχαρόπουλος υπογράφοντας το κείμενο της συμφωνίας για τη διατήρηση της αυτοτέλειας των δύο κομμάτων.

Συμπόρευση ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ στις κάλπες
Ο «γάμος» είχε προαναγγελθεί, τα στελέχη και των δύο κομμάτων γνώριζαν ότι θα ξεκινήσουν την προεκλογική μάχη κάτω από την ίδια «σημαία» της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και είχαν σε μυστικές συναντήσεις προετοιμάσει τη συμφωνία ανταλλάσσοντας απόψεις για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Το ΠΑΣΟΚ άλλωστε είχε στο σύνολό του λάβει την απόφαση της κοινής καθόδου και το είχε εκφράσει δια της αρχηγού του, Φώφης Γεννηματά με το ανοιχτό κάλεσμα προς όλες τις δυνάμεις της παράταξης - η ΔΗΜΑΡ ωστόσο στήριξε κατά πλειοψηφία την απόφαση αφού στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής (μεταξύ των οποίων και ο Φώτης Κουβέλης) διαφώνησε με το ενδεχόμενο κοινής καθόδου με τη Χαριλάου Τρικούπη.
Εκτός του κεντροαριστερού... γάμου παρέμεινε το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του οποίου το Σάββατο ο Γιώργος Παπανδρέου προανήγγειλε επί της ουσίας την αυτόνομη κάθοδο του κόμματος στις προσεχείς εκλογές.
Εγκυρότατες πληροφορίες δε, αναφέρουν ότι το ΚΙΔΗΣΟ έχει ήδη προχωρήσει αρκετά στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων κι ότι ο πρώην πρωθυπουργός μπαίνει από αύριο στην προεκλογική μάχη (παρότι τον Γενάρη δεν εξασφάλισε την είσοδό του στη Βουλή!).
Κάλεσμα
Φώφη Γεννηματά και Θανάσης Θεοχαρόπουλος επικυρώνουν με μια χειραψία τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Πρόκειται για στρατηγική συνεργασία με στόχο να διαμορφώσει την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας, τό
Φώφη Γεννηματά και Θανάσης Θεοχαρόπουλος επικυρώνουν με μια χειραψία τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Πρόκειται για στρατηγική συνεργασία με στόχο να διαμορφώσει την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας, τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Μετά το «γάμο» εν τω μεταξύ, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και ο ομόλογός της, της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ανακοίνωσαν ότι η συνεργασία τους βασίζεται σε προγραμματική συμφωνία ότι και τα δύο κόμματα διατηρούν την πολιτική και οργανωτική τους αυτοτέλεια και ότι είναι διαρκές το κάλεσμα να συμπαραταχθούν όλες οι δυνάμεις του χώρου της Κεντροαριστεράς. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα είναι ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ ενώ κάτω από το λογότυπο θα εμφανίζονται τα ονόματα και τα σύμβολα των δύο κομμάτων. Θα σχηματιστεί κοινή εκλογική επιτροπή και κοινή επιτροπή συγκρότησης των ψηφοδελτίων που θα αναλάβουν την ευθύνη της μάχης.
Η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε ότι η προσπάθεια συνεργασίας των δύο κομμάτων έχει ρίζες στο παρελθόν, όμως τώρα οι συνθήκες το επιτρέπουν και δεν εξαντλείται στη διαμόρφωση των εκλογικών συνδυασμών. «Πρόκειται για στρατηγική συνεργασία με στόχο να διαμορφώσει την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Να προκύψει κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής με προοδευτικό προγραμματικό πλαίσιο», είπε.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, μίλησε για σύγκλιση των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας και της ανανεωτικής Αριστεράς σε προγραμματική βάση.
Είναι αξιοσημείωτο ότι σε ερωτήσεις για το ποια κυβέρνηση θα στηρίξουν μετά τις εκλογές, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι η αυτοδυναμία που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η νέα αυταπάτη και πως η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση προγραμματικών δεσμεύσεων με σαφές χρονοδιάγραμμα ενώ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι δεν είναι λύση ούτε η ΝΔ που με την πολιτική της μέχρι το 2009 έφερε τη κρίση ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις παλινδρομήσεις του.
Φώφη Γιωτάκη

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Δήλωση αποχώρησης της Μαρίας Γιαννακάκη από την ΔΗΜΑΡ

www.avantipopolo.gr

 
Μετά τη σημερινή, με οριακή πλειοψηφία, απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς να συμπορευτεί εκλογικά με το ΠΑΣΟΚ και στο πνεύμα της πρόσφατης δήλωσης των τριών μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, που επισυνάπτεται, ενημερώνουμε τα μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς ότι αποχωρούμε από το κόμμα. Ευχαριστούμε τους πολιτικούς φίλους και συντρόφους μας που συμπορευτήκαμε από τη δημιουργία της ΔΗΜΑΡ μέχρι σήμερα και ελπίζουμε να ξανασυναντηθούμε στο μέλλον στα μετερίζια της Αριστεράς.

Γιαννακάκη Μαρία: Μέλος Κεντρικής Επιτροπής και πρώην Βουλευτής
Λουκάς Δημήτρης: Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής 
Πετράκος Χρήστος : Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής

Αθήνα 29 Αυγούστου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ

Η συμφωνία με τους εταίρους σηματοδότησε την υπεύθυνη στάση της ηγεσίας του ΣυΡιζΑ απέναντι στην χώρα και στην εθνική ευθύνη διακυβέρνησης από την αριστερά, απέδειξε ότι αποτελεί στρατηγική της επιλογή, η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Ταυτόχρονα αποτελεί και νίκη της πολιτικής έναντι της οικονομίας ως αυτονομημένου παράγοντα και επικυρίαρχου των Ευρωπαϊκών εξελίξεων. Το όραμα πολιτικής ενοποίησης της Ευρώπης εξακολουθεί, παρά τα τεράστια προβλήματα, να εμπνέει ακόμα πολιτικά και κοινωνικά κινήματα.
Η εξέλιξη αυτή αφενός κατέστησε εκ των πραγμάτων ξεπερασμένους τους ιστορικούς-πολιτικούς λόγους που οδήγησαν στη διάσπαση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και τη δημιουργία της Δημοκρατικής Αριστεράς, αφετέρου έδειξε ότι οι λόγοι της διάσπασης ήταν υπαρκτοί και ουσιαστικοί. 
Σήμερα τίθεται υπό νέους όρους η ανασύνθεση και η ενότητα της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς και η συμβολή της στην εθνική προσπάθεια διεξόδου από την κρίση. Για να είναι αποτελεσματική όμως, οφείλει να παραμείνει σταθερά αταλάντευτη στην υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων, των αξιών της Αριστεράς και να ενσωματώσει ως δομικό στοιχείο της πολιτικής της πρακτικής την ρήξη με την Ελλάδα των τελευταίων σαράντα χρόνων. 
Η πρόταση της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ για εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ αντίκειται στις βασικές ιδρυτικές αρχές και τις αξίες της Δημοκρατικής Αριστεράς και δηλώνουμε την κατηγορηματική διαφωνία μας.
Σε κάθε περίπτωση απαιτείται η άμεση σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής το αργότερο μέχρι το Σάββατο και αμέσως μετά η επικύρωση της τελικής εκλογικής τακτικής από το διαρκές συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς σύμφωνα με τις σαφείς διατάξεις του καταστατικού.
Αθήνα 24 Αυγούστου 2015

Τα μέλη της ΕΕ
ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 

Κοινή συνέντευξη Γεννηματά - Θεοχαρόπουλου εν μέσω αντιδράσεων

efsyn.gr
Η Φώφη Γεννηματά και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος 
Τριάντα ένα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, μεταξύ των οποίων ο Φώτης Κουβέλης και τα στελέχη που συνεργάστηκαν μαζί του, εξέφρασαν -με κοινή τους δήλωση- τη διαφωνία τους για την εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, την οποία πρότεινε η ηγεσία του κόμματος.
Ωστόσο, την ίδια στιγμή, ανακοινώθηκε πως η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, αύριο (Κυριακή) στις 12:30 το μεσημέρι, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων.

Η ανακοίνωση των στελεχών της ΔΗΜΑΡ

Η σημερινή ηγεσία της ΔΗΜΑΡ αφού επιδόθηκε σε μια προσπάθεια αποκόμισης ανταλλαγμάτων «από όπου ήθελε προκύψει» σήμερα προωθεί - χωρίς προσφυγή στο διαρκές συνέδριο του κόμματος - την εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.Η πρόταση αυτή μεταλλάσσει και παραμορφώνει τη Δημοκρατική Αριστερά αφού: αντίκειται στις βασικές ιδρυτικές αρχές, τις αξίες και τον σκοπό της δημιουργίας της, ακυρώνει τη μέχρι τώρα στάση της κάθετης αντίθεσης σε μια κεντροαριστερά που στην ουσία είναι παραδομένη στη στρατηγική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και παραβιάζει την απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου της που ρητά αναφέρει ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να συναινέσει σε συνεργασίες με δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας που η στάση τους ορίζεται από το παλιό πλαίσιο συντηρητικών πολιτικών και αναλώνεται στην υπεράσπιση ενός πολιτικού παρελθόντος που οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Η πρόταση αυτή συνιστά επιδίωξη τεχνικής συγκόλλησης και όχι δημιουργίας μιας πολιτικής προοδευτικής συμπαράταξης που αντιπαρατίθεται στο νεοφιλελευθερισμό.
Τα 31 μέλη της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ είναι:
  • ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΦΩΤΗΣ 
  • ΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 
  • ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 
  • ΑΛΕΒΙΖΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ 
  • ΑΡΑΒΟΥ-ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΣΟΦΙΑ 
  • ΓΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 
  • ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ 
  • ΓΚΟΡΟΥ ΑΘΗΝΑ 
  • ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΟΝΗΣ 
  • ΖΑΨΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 
  • ΖΟΡΚΑΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ 
  • ΙΝΤΖΙΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ 
  • ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΤΗ ΔΩΡΑ 
  • ΚΑΡΑΝΤΖΟΛΑ ΕΛΕΝΗ 
  • ΚΛΑΔΗ ΒΑΡΒΑΡΑ 
  • ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΑΡΙΑ 
  • ΚΟΥΤΡΟΥΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 
  • ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 
  • ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 
  • ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 
  • ΜΙΧΑΛΑΚΕΑ ΑΘΗΝΑ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ 
  • ΠΑΛΑΜΑΡΙΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 
  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝ ΠΑΝ) 
  • ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΑΚΗΣ 
  • ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 
  • ΠΡΟΒΑΤΑΣ ΦΩΤΗΣ 
  • ΣΚΟΠΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 
  • ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 
  • ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΝΙΚΟΣ 
  • ΣΧΕΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 
  • ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ

Κάλεσμα για νέο φορέα κατέθεσαν στην ΚΕ της ΔΗΜΑΡ 16 στελέχη

iefimerida.gr
ΔΗΜΑΡ: Κείμενο στην Κεντρική Επιτροπή για τη συγκρότηση της Αριστεράς  

Την επανασύσταση του χώρου της Ανανεωτικής Αριστεράς και των ιδεών της, με τον χώρο της Οικολογίας και των Κοινωνικών Κινημάτων προτείνουν δεκαέξι στελέχη της ΔΗΜΑΡ. Χαρακτηρίζουν την επιλογή αυτή «περισσότερο επιβεβλημένη από ποτέ». 

Σε σχετικό κείμενό τους που κατέθεσαν στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ αναφέρουν: «ήρθε η στιγμή η Δημοκρατική Αριστερά να προτείνει, έστω και καθυστερημένα, την συντεταγμένη μετεξέλιξή της, αναδεικνύοντας εν τοις πράγμασι τον ρόλο της Ανανεωτικής Αριστεράς». 
«Καλούμε όλους του Έλληνες πολίτες που δεν εκφράζονται και δεν ενδιαφέρονται για τους σημερινούς κομματικούς φορείς {…} Να αναδιαμορφώσουν Διακήρυξη που να εκπέμψει το πολιτικό και προγραμματικό στίγμα του χώρου της «Σύγχρονης Ανανεωτικής και Οικολογικής Αριστεράς» άμεσα στις εκλογές» τονίζουν και σημειώνουν: «Όσοι δεν εκφράζονται από την συνεργασία με ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ, τους καλούμε να ενεργοποιηθούν και να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή». 
Το κείμενο που κατατέθηκε στην ΚΕ της ΔΗΜΑΡ

Συγκρότηση του χώρου της Σύγχρονης Αριστεράς και της Πολιτικής Οικολογίας
Η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα βρίσκονται σε αδιέξοδο διότι δεν μπορούν να δώσουν ένα συνολικό σχέδιο διεξόδου από την κρίση. Ως εκ τούτου ρευστοποιούνται και βρίσκονται σε οριακό σημείο, αποτέλεσμα των προβληματικών πολιτικών που εξέτρεφαν και συνεχίζουν οι ολιγαρχίες και συντεχνίες πάσης φύσεως.
Η αμήχανη και συνάμα ατελέσφορη περίοδος αναζήτησης συνεργασιών, που δημιουργούν αντιπαλότητες και πολώσεις στην Κοινωνία, είναι πια γεγονός.
Όταν η Αριστερά θεωρεί ότι οι πολιτικές της πρέπει να «καθορίζονται» από την υπάρχουσα πολιτική δυναμική, τότε είναι καταδικασμένη σε συνεχή ετεροπροσδιορισμό και εν τέλει κοινωνική ανυποληψία και αφάνεια.
Η απουσία κοινωνικού στίγματος και οι πολιτικές μετατοπίσεις, δεν μπορούν να πείσουν τους χειμαζόμενους πολίτες, οι οποίοι αναζητούν σωσίβιο σωτηρίας στις δυνάμεις των ιδεών, του ρεαλισμού και της ευθύνης.
Τα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΚΙΔΗΣΟ και άλλες δυνάμεις του Κέντρου έχουν απαξιωθεί, όχι μόνο από την κοινωνία αλλά και από τα στελέχη τους γιατί ταυτίστηκαν με τις συντηρητικές πολιτικές.
Η οργανωτική και πολιτική αυτονομία του χώρου της Ανανεωτικής Αριστεράς, είναι αδιαπραγμάτευτη.
Οι πολιτικές συνεργασίες εάν δεν είναι αποτέλεσμα σύγκλισης προγραμμάτων αποτελώντας εργαλείο κοινωνικής προοπτικής αλλά γίνονται αυτοσκοπός, συνεχίζουν να εκπέμπουν σήματα διαιώνισης του παλαιού και φθαρμένου πολιτικού συστήματος και εξυπηρετούν μόνο το πολιτικό προσωπικό των κομμάτων που σε καμία περίπτωση δεν δίνει λύση στα προβλήματα των πολιτών.
Είναι καταδικασμένες.
Ήρθε η στιγμή η Δημοκρατική Αριστερά να προτείνει, έστω και καθυστερημένα, την συντεταγμένη μετεξέλιξή της, αναδεικνύοντας εν τοις πράγμασι τον ρόλο της Ανανεωτικής Αριστεράς.
Καλούμε όλους του Έλληνες πολίτες που δεν εκφράζονται και δεν ενδιαφέρονται για τους σημερινούς κομματικούς φορείς και πιστεύουν ότι ο χώρος της Σύγχρονης Ανανεωτικής και Οικολογικής Αριστεράς μπορεί και πρέπει να υπάρξει για να λύσει τον γόρδιο δεσμό και τα αδιέξοδα της Ελληνικής Κοινωνίας και της χώρας:
Να αναδιαμορφώσουν Διακήρυξη που να εκπέμψει το πολιτικό και προγραμματικό στίγμα του χώρου της «Σύγχρονης Ανανεωτικής και Οικολογικής Αριστεράς» άμεσα στις εκλογές.
Είτε διαμορφωθούν, είτε όχι, οι όροι για κάθοδο στις εκλογές, η πολιτική παρέμβαση για την οριστική διαμόρφωση του χώρου, θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές.
Όσοι δεν εκφράζονται από την συνεργασία με ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ, τους καλούμε να ενεργοποιηθούν και να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή.
Η επανασύσταση του χώρου της Ανανεωτικής Αριστεράς και των ιδεών της,
με τον χώρο της Οικολογίας και των Κοινωνικών Κινημάτων,
είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη επιλογή.

Κουβέλης: Γιατί δεν επιτρέπεται η σύμπραξη ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ

iefimerida.gr
Lefteris Partsalis / SOOC 
Τους λόγους για τους οποίους διαφωνεί με την εκλογική συμπόρευση ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ, εξηγεί ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τονίζει: «Οι προγραμματικές επεξεργασίες του κόμματος, οι θέσεις του όπως αυτές επικυρώθηκαν και από το πρόσφατο συνέδριο αλλά και το αξιακό φορτίο της ανανεωτικής Αριστεράς που μεταφέρει, δεν δικαιολογούν πολιτικά και δεν επιτρέπουν την επιλογή εκλογικής σύμπλευσης με το ΠΑΣΟΚ».
Μάλιστα διευκρίνισε πως ακόμα και αν η πλειοψηφούσα τάση της ΚΕ του κόμματος το επιβάλει «δεν είμαι διατεθειμένος σε καμία περίπτωση να συνεργήσω».
Ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος μειοψήφησε στην ψηφοφορία της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ και σήμερα ανακοινώνεται η εκλογική σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας:
«Το στοίχημα είναι να αποδείξει ότι η Αριστερά δεν είναι κατάλληλη μόνο για να αντιπολιτεύεται, αλλά ικανή να κυβερνά με κοινωνική ευαισθησία, ρεαλισμό και ευθύνη. Και σ’ αυτή την υπόθεση οφείλουν να συμβάλλουν όλοι, βάζοντας κατά μέρος ιδιοτέλειες, σκοπιμότητες και προσωπικές στρατηγικές».
Αναφορικά με τον προσωπικό του ρόλο αλλά και τις πληροφορίες ότι θα συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο διεύρυνσης που επιχειρεί η Κουμουνδούρου, ο κ. Κουβέλης τονίζει: «Ποτέ δεν έβαλα το προσωπικό πάνω από το συλλογικό και με τούτο απαντώ σε διάφορα ανύπαρκτα και αβάσιμα που εξακολουθούν να διακινούν διάφοροι κύκλοι».
Προσθέτει δε πως «πέρα από όσα ακούγονται ή γράφονται, η φροντίδα μου δεν είναι άλλη από το να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου και στην έξοδο της χώρας από το θανάσιμο κύκλο της κρίσης».
Αφήνοντας έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα.
Ως προς τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης, παραδέχεται ότι η συμφωνία ήταν «βαριά» ωστόσο προσθέτει: «Αν συνοδευτεί από ένα πακέτο πολιτικών - και τούτο είναι δυνατό - που θα αντιρροπεί τη λιτότητα, μαζί με μια πολιτική ανάπτυξης και από μια νέα συμφωνία αναδιάρθρωσης του χρέους, μπορεί να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να γυρίσει η χώρα σελίδα».
Επικρίνει τον Π. Λαφαζάνη λέγοντας πως «μια μερίδα στελεχών της Αριστεράς εγκλωβίσθηκε σε ένα σχέδιο καταστροφής, που θα βαλκανοποιούσε τη χώρα και θα βύθιζε στη μόνιμη φτώχεια τους πιο φτωχούς και αδύναμους συμπολίτες μας» και σημειώνει: «Ευτυχώς, η μεγάλη πλειοψηφία του κυβερνώντος κόμματος και ιδίως ο πρωθυπουργός απέτρεψαν το σχέδιο και κράτησαν τη χώρα στη φυσική κοιτίδα της: την ευρωζώνη. Τα συμφέροντα της  κοινωνίας, άλλωστε, και ειδικά των κοινωνικών ομάδων που χτυπήθηκαν βαρύτατα από την κρίση, συνδέονται άρρηκτα με την παραμονή μας στο σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Τη συμπαράταξη με το ΠΑΣΟΚ επικύρωσε η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑ

in.gr
Τη συμπαράταξη με το ΠΑΣΟΚ επικύρωσε η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ 
Η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για τη συγκρότηση Δημοκρατική Συμπαράταξης και την κάθοδο στις εκλογές σε κοινό ψηφοδέλτιο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά θα παραχωρήσουν την Κυριακή (12:30 μ.μ.) κοινή συνέντευξη Τύπου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Με την πρόταση είχαν διαφωνήσει 31 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, μεταξύ των οποίων ο Φώτης Κουβέλης και τα στελέχη που συνεργάστηκαν μαζί του, θεωρώντας ότι η εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, την οποία πρότεινε η ηγεσία του κόμματος, «μεταλλάσει και παραμορφώνει τη Δημοκρατική Αριστερά».

«Η Δημοκρατική Αριστερά υλοποιώντας τις αποφάσεις του 4ου Συνεδρίου και βασισμένη στις ιδρυτικές της αρχές προχωράει στη δημιουργία συμπαράταξης που θα είναι αφετηρία για την διαμόρφωση ενός ισχυρού πόλου του ευρύτερου προοδευτικού χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και της πολιτικής οικολογίας.

»Η συμπαράταξη με το ΠΑΣΟΚ θα ενισχύσει την ταχεία μετεξέλιξη, ανανέωση και συνεργασία των υφιστάμενων κομμάτων του προοδευτικού χώρου με στόχο τη δημιουργία ενός ευρύτερου σχήματος που θα διεκδικήσει ευθύνες στη διακυβέρνηση της χώρας» αναφλερει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ μετά την απόφαση της ΚΕ.

«Οι συνεργασίες μας με άλλες πολιτικές δυνάμεις για την προώθηση στόχων ευρύτερης σημασίας είναι συστατικό στοιχείο της πολιτικής μας ταυτότητας. Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι συμμαχίες με βαθιά προοδευτικό περιεχόμενο.

»Με πολιτικό περιεχόμενο που αναμφισβήτητα θα μετακινεί τον άξονα των πολιτικών πραγμάτων από τη συντηρητική προς την προοδευτική κατεύθυνση. Στόχος δεν μπορεί παρά να είναι η συσπείρωση και συνεργασία των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων στο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού» προσθέτει.

«Στόχος μας είναι η προώθηση ενός προγράμματος προοδευτικής αλλαγής στη χώρα με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Συστατικά στοιχεία της συνεργασίας μας είναι πρώτον η παραμονή της χώρας στο ευρώ και δεύτερον η δέσμευση σε ένα προοδευτικό πολιτικό πρόγραμμα» αναφλερει η ΔΗΜΑΡ.

Η συνεργασία «θα είναι μια ισότιμη σχέση μεταξύ κομμάτων που την απαρτίζουν» ενώ η προγραμματική συμφωνία «αποτελεί τον θεμέλιο λίθο αυτής της συνεργασίας».

Το λογότυπο του συνεργατικού σχήματος προτείνεται να συμπεριλαμβάνει τον τίτλο Δημοκρατική Συμπαράταξη καθώς και τα ονόματα και σήματα των κομμάτων που την απαρτίζουν.

Διασφαλίζεται η οργανωτική και πολιτική αυτονομία της ΔΗΜΑΡ με την εξασφάλιση οργανωτικών και οικονομικών μέσων.

Θα υπάρξει κοινή εκλογική επιτροπή η οποία θα έχει την πλήρη πολιτική ευθύνη για την διεύθυνση του εκλογικού σχήματος. Κεντρικό ρόλο θα έχουν οι δύο πρόεδροι των κομμάτων της συμπαράταξης, οι οποίοι θα έχουν τον γενικό συντονισμό.

Επίσης θα υπάρχει κοινό γραφείο τύπου με δύο εκπροσώπους (ένας από κάθε κόμμα).

Επίσης η Κεντρική Επιτροπή απέρριψε την πρόταση για τη διεξαγωγή διαρκούς συνεδρίου λόγω της αμεσότητας της εκλογικής μάχης.
Newsroom ΔΟΛ

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ΔΗΜΑΡ: Υπερψήφισε η Ε.Ε. την συμπαράταξη με ΠΑΣΟΚ

thetoc.gr
Αποτέλεσμα εικόνας για δημαρ
Υπερψηφίστηκε από την Ε.Ε της ΔΗΜΑΡ η εκλογική συμπαράταξη με το ΠΑΣΟΚ μετά την σημερινή συνεδρίαση του οργάνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες 7 στελέχη της Ε.Ε ψήφισαν υπερ της εκλογικής συμμαχίας, τέσσερα κατά και υπήρξε μία αποχή. Η τελική απόφαση θα ληφθεί στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα γίνει αύριο Σάββατο.
Η συμφωνία περιλαμβάνει την κοινή εκλογική κάθοδο των δύο κομμάτων ως συνασπισμού κομμάτων υπό τον τίτλο τηςΔημοκρατικής Συμπαράταξης και από κάτω θα αναγράφονται τα ονόματα της ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ.
Η ΔΗΜΑΡ θα διατηρήσει την οργανωτική της αυτοτέλεια ενώ στο πλαίσιο της συμφωνίας ο Πρόεδρος του κόμματοςΘ.Θεοχαρόπουλος θα τεθεί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας ενώ πλειάδα στελεχών της ΔΗΜΑΡ θα είναι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Οι τέσσερις αρνητικές ψήφοι στην Ε.Ε. ανήκουν σε στελέχη της επιρροής του Φ. Κουβέληπου έχουν υπερασπιστεί την γραμμή της στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Θεοχαρόπουλος: Το Σάββατο θα ανακοινωθεί η συνεργασία της ΔΗΜΑΡ με το ΠΑΣΟΚ

iefimerida.gr
Θεοχαρόπουλος: Το Σάββατο θα ανακοινωθεί η συνεργασία της ΔΗΜΑΡ με το ΠΑΣΟΚ
Ως θέμα χρόνου χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος την εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.
Σε δηλώσεις του στον Alpha 9.89 ο κ.Θεοχαρόπουλος είπε ότι «συζητούμε με το ΠΑΣΟΚ και με άλλες δυνάμεις, θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε άμεσα θετική κατάληξη» ενώ υποστήριξε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν επισήμως στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου.
«Δεν πρόκειται για ενσωμάτωση του ενός ή του άλλου αλλά για εκλογική συμπαράταξη» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας ότι θα προτιμούσε μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ.
«Η ΔΗΜΑΡ απευθύνθηκε δυο φορές στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση, ούτε μια συνάντηση», είπε ο κ.Θεοχαρόπουλος, ο οποίος έστειλε μήνυμα στον κ. Κουβέλη, ο οποίος επιδιώκει σύμπλευση με την Κουμουνδούρου, ότι θα ακουστούν όλες οι απόψεις και «η ΔΗΜΑΡ θα πάρει τις αποφάσεις της και θα προχωρήσει μπροστά».
«Όταν βοηθούσε η ΔΗΜΑΡ στο να επιλυθούν τα προβλήματα δεν είχαμε ούτε κλειστές τράπεζες ούτε capital controls» επισήμανε ο κ. Θεοχαρόπουλος και συμπλήρωσε «τώρα απαιτείται συσπείρωση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων»

Η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης

real.gr


Ο υπηρεσιακός κυβερνητικός εκπρόσωπος Ροδόλφος Μορώνης ανακοίνωσε τη σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης. 

Αυτή είναι:

Πρωθυπουργός: Βασιλική Θάνου

Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής ΑνασυγκρότησηςΥπουργός: Αντώνης Μανιτάκης
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Αντώνης Μακρυδημήτρης
Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής: Ιωάννης Μουζάλας
Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης: Φίλιππος Τσαλίδης

Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
Υπουργός: Νίκος Χριστοδουλάκης
Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας: Χρήστος Ζώης
Αναπληρωτής Υπουργός Τουρισμού: Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και ΕνέργειαςΥπουργός: Ιωάννης Γκόλιας
Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος: Κωνσταντίνος Μουσουρούλης
Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Δημήτριος Μελάς

Υπουργείο ΟικονομικώνΥπουργός: Γιώργος Χουλιαράκης
Αναπληρωτής Υπουργός: Τρύφων Αλεξιάδης

Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και ΘρησκευμάτωνΥπουργός: Φρόσω Κιάου
Αναπληρωτής Υπουργός για θέματα Πολιτισμού: Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα

Υπουργείο ΕργασίαςΥπουργός: Δημήτριος Μουστάκας

Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών ΑσφαλίσεωνΥπουργός: Αθανάσιος Δημόπουλος

Υπουργείο ΕξωτερικώνΥπουργός: Πέτρος Μολυβιάτης
Αναπληρωτής Υπουργός για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: Σπυρίδων Φλογαϊτης

Υπουργείο Εθνικής ΆμυναςΥπουργός: Ιωάννης Γιάγκος

Υπουργείο ΔικαιοσύνηςΥπουργός: Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Υπουργείο ΕπικρατείαςΥπουργός: Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος
Υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς:Παναγιώτης Νικολούδης

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ροδόλφος Μορώνης